I Australien er cæsar salat noget helt andet end det vi forbinder det med i Danmark! I Australien har de det med at komme æg i alt, hvilket godt kan blive lidt for meget nogle gange, men netop i denne salat er det rigtig lækkert! Det giver mere fylde og godt med protein. Og så er der selvfølgelig også bacon i... hvem kan ikke lide bacon i alt? Så ja denne cæsar salat er et godt og anderledes alternativ til den man plejer at lave i Danmark! :-)
Cæsar salat a la Australien (4 personer)
Ingredienser salat:
200 g salat blade
1 stor avokado
Frisk parmesanost revet (mængde efter behov)
4 æg (hårdkogt)
4-8 stykker bacon
Ingredienser brødtern:
Nogle skiver daggammelt brød
3 fed hvidløg
½ dl oliven olie
Salt
Peber - Skær brødet ud i tern og kom dem i en skål
- Hæld olien over og lad det trække sammen med hvidløg knust i en hvidløgs presser, salt og peber
- Lad det trække i ca. 20 min.
- Tænd ovn på 200 graders varmluft
- Imens koges æggene (kog dem i ca. 8-10 min)
- Steg bacon ved høj varme sådan det bliver meget sprødt
- Lad æg og bacon køle helt af
- Spred dine brødtern ud på en bageplade og bag dem i ca. 30 min. eller til de er gyldne og sprøde
- Imens skæres salat og avokado ud og kom det i en skål
- Tilsæt æg skåret i skiver og bacon skåret i små tern
- Drys revet parmesan ost over salaten
- Tag brødternene ud af ovnen og server dem lune til salaten
Tip server eventuelt salaten med cæsar dressing hvis du vil gå all in!
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar