tirsdag den 22. oktober 2013

Humus

Jeg er begyndt at elske humus! Det er den perfekte snack, hvis den lille sult melder sig. Vi har altid en bøtte hjemmelavet humus som denne stående i køleskabet, til når man lige får lyst til en lille snack! Humus er super nem at lave og kan holde sig i ca. 1 uges tid i køleskabet... hvilket den aldrig rigtig når at gøre i vores, men ja! :-) Charlotte har tidligere lagt sin opskrift på humus op her, men vores opskrifter er ikke helt ens. 

Humus
Ingredienser: 
2 fed hvidløg
400 g kikærter (jeg brugte kikærter fra en dåse, som jeg drænede først)
Saften fra 1 citron
1 spsk tahin
20 g oliven olie
1 tsk cumin (behøves ikke)
2 spsk vand
Salt
Fremgangsmåde: 
  • Fjern skallen fra hvidløgene og pres dem gennem en hvidløgspresser og ned i en skål med stavblender eller ned i en almindelig blender eller minihakker 
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend til du har din ønskede konsistens (man kan eventuelt tilsætte mere vand, hvis man ønsker massen er tyndere) 
  • Server med selleri-, gulerod- eller agurke-stænger. Den perfekte snack! 
Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar