Jeg er begyndt at elske humus! Det er den perfekte snack, hvis den lille sult melder sig. Vi har altid en bøtte hjemmelavet humus som denne stående i køleskabet, til når man lige får lyst til en lille snack! Humus er super nem at lave og kan holde sig i ca. 1 uges tid i køleskabet... hvilket den aldrig rigtig når at gøre i vores, men ja! :-) Charlotte har tidligere lagt sin opskrift på humus op her, men vores opskrifter er ikke helt ens.
Humus
Ingredienser:
2 fed hvidløg
400 g kikærter (jeg brugte kikærter fra en dåse, som jeg drænede først)
Saften fra 1 citron
1 spsk tahin
20 g oliven olie
1 tsk cumin (behøves ikke)
2 spsk vand
Salt
Fremgangsmåde:
- Fjern skallen fra hvidløgene og pres dem gennem en hvidløgspresser og ned i en skål med stavblender eller ned i en almindelig blender eller minihakker
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend til du har din ønskede konsistens (man kan eventuelt tilsætte mere vand, hvis man ønsker massen er tyndere)
- Server med selleri-, gulerod- eller agurke-stænger. Den perfekte snack!
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar