Tip: æblegrød en fantastisk sukker- og fedtstof-erstatter i kage-bagning, da æblegrød giver en svampet og saftig konsistens som fedtstof normalt giver, og så kan sødmen fra æblegrøden snildt erstatte rent hvid sukker - prøv det!
Æblegrød
Ingredienser:
Æbler
Vand
1 hel vanillestang (eller et par tomme stænger)
Evt 1 drys sukker eller sødemiddel
Fremgangsmåde:
- Skræld æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både
- Hæld vand i gryden så bunden lige er dækket (så brænder æblerne ikke på, og du behøver ikke røre så ofte i gryden)
- Læg æblebådene i gryden
- Tilføj kornene fra vanillestangen (evt blandet med 1 spsk sukker/sødemiddel så de skiller sig ad) til gryden
- Tilføj også den/de tomme vanillestænger
- Her dryssede vi lige en smule sukker på (men man kan også bare søde senere i processen)
- Lad nu æblerne og resten af ingredienserne koge indtil konsistensen er som ønsket
- Smag evt. til med sukker
- Fisk de tomme vanillestænger op fra grøden
- Nyd den skønne grød eller sæt på køl
Ingen kommentarer:
Send en kommentar