søndag den 6. oktober 2013

Æblegrød (sukkerfri)

Vi har før givet jer opskriften på jordbærkagen, som er vores mors yndlings sommerkage. Vores mors yndlings efterårskage er til gengæld gammeldags æblekage. En ordentlig gammeldags æblekage kræver selvfølgelig en god æblegrød! Sådan en laves bedst og billigst selv. Nu er det jo (desværre) gået hen og blevet efterår, så sidst jeg var på besøg, måtte vi selvfølgelig i køkkenet og lave æblegrød, så der var til en lille dessert om aftenen :-) Vi har altid brugt madæbler fra vores mors madæble-træ i haven, men spiseæbler kan også bruges, hvis man er mere til en sød æblegrød. Da mængden af sukker/sødemiddel afhænger meget af æbleart og hvor sød man vil have grøden, er der ikke andet for, end at man må prøve sig frem med denne. Vi brugte et lille drys sukker, da vi brugte madæbler. Æblegrød kan man også bruge til andet. Jeg bruger det fx ovenpå min yoghurt/skyr om morgenen eller bare med mælk på.


Tip: æblegrød en fantastisk sukker- og fedtstof-erstatter i kage-bagning, da æblegrød giver en svampet og saftig konsistens som fedtstof normalt giver, og så kan sødmen fra æblegrøden snildt erstatte rent hvid sukker - prøv det!

Æblegrød
Ingredienser:
Æbler
Vand
1 hel vanillestang (eller et par tomme stænger)
Evt 1 drys sukker eller sødemiddel

Fremgangsmåde:
  • Skræld æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både
  • Hæld vand i gryden så bunden lige er dækket (så brænder æblerne ikke på, og du behøver ikke røre så ofte i gryden)
  • Læg æblebådene i gryden
  • Tilføj kornene fra vanillestangen (evt blandet med 1 spsk sukker/sødemiddel så de skiller sig ad) til gryden
  • Tilføj også den/de tomme vanillestænger
  • Her dryssede vi lige en smule sukker på (men man kan også bare søde senere i processen)
  • Lad nu æblerne og resten af ingredienserne koge indtil konsistensen er som ønsket
  • Smag evt. til med sukker
  • Fisk de tomme vanillestænger op fra grøden
  • Nyd den skønne grød eller sæt på køl
Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar