tirsdag den 15. oktober 2013

Müslibar a la Tameka

En dag lavede jeg müslibarer med Tameka, som er den 2-årige pige, jeg passer. Fordi hun havde været rigtig sød hele dagen, lod jeg hende bestemme, hvad der skulle komme i müslibarerne. Derfor er disse barer lavet ud fra en 2-årig piges tanker...så sammensætningen er lidt skør :-) Men ja, de smagte herligt! De er sprøde og spækket med forkellige smags-overraskelser. Müslibarer er generelt et perfekt køkken-projekt hvis man skal underholde mindre børn, fordi de dermed kan være medbestemmende mht. hvad der skal i barerne og kan være med til at blande de forskellige ingredienser og røre i skålen. Så hvis du står og skal underholde mindre børn, så er denne opskrift perfekt!


Müslibarer a la Tameka
Ingredienser:
1 dåse kondenserede mælk
½ dl goji bær, hakket
1 dl cashews, hakket
12 tørrede dadler, hakket
1 dl tranebær, hakket
3 dl havregryn
100 g makadamian nødder, hakket
2/3 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskar kerner

Fremgangsmåde:
  • I en skål blandes alle nødder, frø og kerner (husk at hakke de ingredienser, hvor der står hakket ud for) 
  • Kom den kondenserede mælk i en gryde, og varm mælken op (den kondenserede mælken skal ikke koge, den skal blot være omkring de 40-50 grader - man kan mærke med en finger, om gryden er lidt varmere end din krops temperatur, og så bliver den kondenserede mælk lidt tyndere i konsistensen omkring de 40 grader) 
  • Derefter tages gryden af blusset, og den tilsættes til skålen med nødder, kerner og frø lidt af gangen 
  • Når alt er rørt godt samme, skal massen gerne være meget klistret endnu 
  • Kom dernæst massen på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Form en passende stor firkant
  • Tænd ovn på 125 graders varmluft
  • Slutteligt med våde hænder kan du pressen overfladen lidt ned, sådan du får en glat overflade 
  • Når ovnen er varm sætter du bagepladen i ovnen i ca. 1 time 
  • Efter bagningen skal müslibarerne stå i ca. 10 min og køle af
  • Herefter kan du skære firkanten ud i ønskede størrelser 
Tip: opbevar disse müslibarer i en lukket kagedåse eller ligende, sådan holder de sig bedst! 




Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar