Kyllinge-spinat grovtærte (1 tærte)
Ingredienser dej:
1½ dl hvedemel
2 dl grahamsmel
1 tsk salt
2 spsk oliven oile
1½ dl græsk yoghurt
Ingredienser fyld:
400-500 g kyllige fillet
Lidt olie til stegning
Ca. 200 g frisk spinat eller evt. lidt mere hvis frossen (hvis du bruger frossen spinat skal spinaten optøs og drænes for vand)
Ingredienser æggeblandingen:
2 æg
ca. 400 g hytteost
1½ dl mælk
Salt
Peber
Paprika
Fremgangsmåde dej:
- Bland alle ingredienserne sammen og rør dejen godt sammen
- Form dejen som en klump og stil den på køl i minimum 30 min
- En tærteform (ca. 22 cm) smøres med lidt olie
- Dernæst fordeles dejen og slutteligt prikkes den med en gaffel sådan så der ikke kommer luftbobler ved bageningen
- Tærte bunden forbages i ca. 10-15 min. ved 200 graders varmluft
- Vask og hak spinaten groft og kom den i en gryde
- Hæld kogende vand over og lad det stå og blive dampet i et par minutter
- Hak dine kylligefillet i små firkanter 1*1 cm og dernæst svits dem i en gryde med lidt olie
- Bland æg, mælk og hytteost i en skål for sig selv
- Kom salt, peber og paprika i efter smag
Fremgangsmåde samling af tærten:
- Efter bunden er forbagt lægges der først de svitsede kyllingestykker i
- Dernæst vrides spinaten for vand og fordeles over kylligen
- Slutteligt fordeles æggeblandingen over fyldet
- Tærten bages i oven ved 200 grader i ca. 40 min.
- Server tærten varm med en grønsalat eller ligende
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar