torsdag den 4. april 2013

Nybagt lækkert franskbrød på under en time!

Med dette franskbrød går der under en time, fra man overvejer at bage, til man kan sætte tænderne i lækkert nybagt franskbrød. Normalt er jeg ikke meget for at bage brød kun med hvedemel, da det ikke mætter særlig godt, og da det ikke smager af så meget. Dette brød fungerer dog bare bedst kun med hvedemel - hvis man udskifter noget af melet med noget grovere mel, hæver brødet ikke så meget, og franskbrødet bliver ikke lige så lækkert og luftigt!


Virkelig hurtigt og lækkert franskbrød
Ingredienser:
50g gær
3 dl lunken vand
1/2 tsk salt
Ca. 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:
- smelt gær i vandet og tilsæt salt
- rør herefter mel i og ælt dejen (kan bare gøres i skålen med den ene hånd)
- dejen lægges i en rugbrødsform, og den får lov at hæve i 15 min, men man kan også undlade at lade den hæve, hvis man er meget sulten ;)
- herefter sættes dejen ind i en KOLD ovn, og der tændes på 200 grader over-undervarme
- brødet skal ca. bages i 30 min (afhænger af ovnen)

Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar