Jeg ville bage mini chokolade cupcakes til alle børnene i den institution, hvor min kæreste arbejdede, da han havde sidste dag. Kagerne skulle være svampede, fine, farvestrålende, og de skulle pyntes med marshmellowfondant sommerfugle og masse af glimmer! De små piger synes, at kagerne var så fine med glimmeret og den spiselige sommerfugl. Drengene synes vist bare at de smagte godt ;)
Opskriften på de spiselige sommerfugle, får I lige i et indlæg for sig selv en anden dag, da marshmallow fondant kan bruges til rigtig mange ting! :)
Tip: dejen kan også bages som 12-20 normal størrelses muffins eller som 1 bradepandekage.
Chokoladekage ca. 45 mini cupcakes
Ingredienser:
250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
4½ tsk bagepulver
1 dl kakao (det bitre til bagening)
3 tsk vanillesukker
3 dl mælk
Fremgangsmåde:
- rør smør og sukker godt sammen
- tilsæt æggene et ad gangen og pisk dejen godt igennem hver gang (pisk dog ikke for meget, så blive æggets gode egenskaber ødelagt)
- bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker sammen i en anden skål
- rør mel-blandingen i dejen skiftevis med mælken indtil begge dele er rørt i dejen
- fordel papirsmuffinforme i en metalmuffinsform
- put dejen i en sprøjtepose, klip et hul i enden og fyld dejen i papirsformene (eller fyld formene med en spiseske)
- da der kun er plads til 24 kager i en metal form, fyldes de 24 huller, og sprøjteposen med dejen lægges i køleskabet imens)
- bag mini kagerne ved 175 grader i 15-25 minutter (det er meget svært at udtale sig om bagetiden for disse små kager, så hold øje med dem og prøv at stikke en strikkepind eller sådan ned i dem...hvis de er færdigbagte, hænger der ikke noget ved pinden, når den trækkes op igen)
- når de er kolde pyntes de med glasur tilsat gul pastafarve, guldglimmer og den spiselige sommerfugl
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar