Hindbærpandekagelagkage
Ingredienser hindbærskum:
300 g hindbær fra frost (1 pose)
200 g sukker
2 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 2%
1 økologisk citron, (skallen)
jævning: 2 tsk. vand og 1 tsk kartoffelmel (blandes i et glas og røres i tilsidst)
Ingredienser pandekagedejen (15 små):
100 g hvedemel
100 g boghvedemel (kan erstattes af hvedemel)
3 æg
3 dl mælk
1 dl øl
1 tsk vaniljesukker
smør til stegning
Pynt
1 bakke friske hindbær
Flormelis til drys
Fremgangsmåde:
- kog hindbær og sukker op (det skal koge i et par minutter)
- mos bærene så meget som muligt, hvorefter mosen blandes med jævningen og det koges op
- lad de kogte bær køle HELT af
- i mens blandes alle ingredienserne til pandekagerne (sørg for at der ikke er klumper i dejen, når den er pisket sammen)
- lad dejen stå i 30 min. og pisk så dejen op igen
- nu er den klar til at blive lavet til pandekager, som steges på en pande (de skal være tynde, så de bliver sprøde dvs. brug ca. ½ dl pr. pandekage)
- når pandekagerne er stegt, skal de køles HELT af
- pisk fløden (rimelig stiv, men ikke grynet)
- vend den græske yoghurt i flødeskummet
- når de opkogte bær er kølet helt af, vendes disse i blandingen lidt efter lidt (tilpas smagen efter eget behov)
- slutteligt: riv citronskallen og vend det i skummet
- stil skummet på køl i ca. 30 min. så smagene kan sætte sig
- til slut lægges en kold pandekage på et serverings-fad, og der smøres et lag hindbærcreme på
- læg endnu en pandekage på og smør igen et lag, og sådan fortstætter man, til man har brugt alle ingredienserne
- på toppen af kagen skal der være et lidt tykkere lag flødeskumscreme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar