Hindbærsnitter (12-18 stk)
Ingredienser:
200 g smør
300 g mel
100 g sukker
1 æg
Glasur: flormelis + vand og krymmel til pynt.
Fremgangsmåde:
- bland smør, mel og sukker og æg'et sammen i en skål (dejen skal røres godt igennem)
- dejen lægges på køl i 1 time (husk at tænde ovnen)
- rul dejen ud i en firkant og bag den i ca. 18 min. ved 200 grader
- dejen er færdig, når den er blevet gylden/lysebrun i kanten (kun i kanten, dejen skal være lys)
- lad den køle af i et par minutter
- skær kagen over på midten i en lang linje (sådan så den deles i to)
- del de to stykker i to igen (skæres samme retning som sidst)
- fordel hindbærsyltetøj på to af de fire stykker (nogenlunde tyndt lag)
- stykket med syltetøj er bunden af hindbærsnitterne, og stykket uden syltetøj lægges derfor ovenpå (dette gentages med de to andre stykker)
- de to stænger køles af og dernæst laves glasur
- glasuren smøreres på snitterne, og der drysses med fint krymmel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar