lørdag den 13. april 2013

Hindbærsnitter

Jeg elsker hindbærsnitter, især vores mors opskrift på dem! De er super nemme at lave og nemme at tage med sig. Jeg tog disse hindbærsnitter med i skole til min klasse, og de elskede dem! :)


Hindbærsnitter (12-18 stk)
Ingredienser: 
200 g smør
300 g mel
100 g sukker
1 æg

Glasur: flormelis + vand og krymmel til pynt.

Fremgangsmåde: 
- bland smør, mel og sukker og æg'et sammen i en skål (dejen skal røres godt igennem)
- dejen lægges på køl i 1 time (husk at tænde ovnen)

- rul dejen ud i en firkant og bag den i ca. 18 min. ved 200 grader
- dejen er færdig, når den er blevet gylden/lysebrun i kanten (kun i kanten, dejen skal være lys)
- lad den køle af i et par minutter
- skær kagen over på midten i en lang linje (sådan så den deles i to)
- del de to stykker i to igen (skæres samme retning som sidst)
- fordel hindbærsyltetøj på to af de fire stykker (nogenlunde tyndt lag)
- stykket med syltetøj er bunden af hindbærsnitterne, og stykket uden syltetøj lægges derfor ovenpå (dette gentages med de to andre stykker)
- de to stænger køles af og dernæst laves glasur
- glasuren smøreres på snitterne, og der drysses med fint krymmel



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar