tirsdag den 9. april 2013

Koldthævede spinat- og mandel boller


Morgenmad er dagens vigtigste måltid! Personligt spiser jeg altid et godt og solidt morgenmåltid for at have noget godt at starte dagen ud med, hvilket normalt altid ender med at blive rugbrød. Rugbrød kan dog godt blive lidt kedeligt i længden... derfor kan jeg godt lide at eksperimentere med en sundere version af morgenmadsboller. Dagens eksperiment endte ud i lækre spinatboller, som er gode til både morgenmad og frokost! De er meget mættende, og de ligger fx også en god bund inden man tager i fitness. 


Koldthævede spinat- og mandelboller (inspiration: Månebarnet)

Ingredienser:
9 dl lunken vand
50g gær (1 pakke)
1 spsk akacie honning
60 g hørfrø
80 g solsikkekerner
100 g fuldkorns blanding (for at give mere fylde i bollerne)
300 g grahamsmel
500 g hvedemel 
450 g frossen spinat (som optøes)
100 g mandler
1 tsk salt

Fremgangsmåde: i skål eller rørmaskine.
- vand, gær, honning blandes sammen til gæren er opløst
- salt, kerner og hørfrø tilsættes
- mandlerne hakkes let og tilsættes derefter også
- den optøede spinat skal vriddes så der er så lidt vand i som muligt, og når dette er gjort tilsættes spinaten i dejen
- herefter tilsættes først grahamsmelet og dernæst ca. 400 g hvedemel
- de sidste 100 g tilsættes lidt efter lidt til dejen har fået en god konsistens
- dejen skal være klistret men ikke flydende/vandet
- herefter skal dejen stå i køleskabet natten over i minimum 8 timer, men gerne længere (min dej lod jeg stå i ca. 20 timer)

Efter hævningen:
- dejen tages fra skålen med to spiseskeer, hvor man former bollen uden at presse for meget luft ud af dejen
- bollerne bages dernæst i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til de er let gyldne på toppen (man kan tjekke, at bollerne er færdige ved at slå på bollen, hvor de skal lyde hule) 



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar