Iskaffe ala Baresso's iceblend (The Pioneer Woman)
Ingredienser:
125g filterkaffe
2 liter vand
Isterninger
Vanille sojamælk
Fremgangsmåde:
- kaffen og vandet blandes i en skål og lad stå i 8-12 timer (kan sagtens stå ved stuetemperatur)
- kaffe ekstrakten sies nu igennem et kaffefilter, og kommes i en lufttæt beholder/flaske og puttes i køleskabet (holdbarhed mindst 3 uger)
- når man får lyst til iskaffe, tager man et stort glas og fylder det med nogle isterninger
- herefter blandes iskaffen....det er meget individuelt, hvordan man kan lide sin iskaffe, men herunder er mine ca-mål, så man har noget at gå ud fra:
1½ dl sojamælk (eller mere!) blandes med 1 dl kaffeekstrakt ELLER 1 dl mælk og 1 dl kondenseret mælk (evt. lidt mere kondenseret mælk!) blandes med ca. 2 dl kaffeekstrakt
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar