fredag den 19. april 2013

Iskaffe ala Baresso's iceblend

Nu da det er blevet sommertid, og vejret forhåbentlig snart bliver bedre og mere solrigt, har man brug for en lækker kold drik. Jeg har endelig fundet den perfekte opskrift på iskaffe, og det bedste er, at iskaffen næsten smager ligesom Baresso's ice blends - dog er den lige lidt sundere :) Til luksus-versionen skal man bruge kondenseret mælk, og til hverdags-versionen skal man bruge vanille sojamælk (man kan til nød også bruge normal mælk og lidt sirup/sukker, men det er slet ikke lige så godt!). Det gode ved sojamælk er, at sojamælk er naturlig sød. Brug desuden evt. sojamælk til smoothie, så behøver man overhovedet ikke at søde den.


Iskaffe ala Baresso's iceblend (The Pioneer Woman)
Ingredienser:
125g filterkaffe
2 liter vand
Isterninger
Vanille sojamælk


Fremgangsmåde:
- kaffen og vandet blandes i en skål og lad stå i 8-12 timer (kan sagtens stå ved stuetemperatur)
- kaffe ekstrakten sies nu igennem et kaffefilter, og kommes i en lufttæt beholder/flaske og puttes i køleskabet (holdbarhed mindst 3 uger)
- når man får lyst til iskaffe, tager man et stort glas og fylder det med nogle isterninger
- herefter blandes iskaffen....det er meget individuelt, hvordan man kan lide sin iskaffe, men herunder er mine ca-mål, så man har noget at gå ud fra:
1½ dl sojamælk (eller mere!) blandes med 1 dl kaffeekstrakt ELLER 1 dl mælk og 1 dl kondenseret mælk (evt. lidt mere kondenseret mælk!) blandes med ca. 2 dl kaffeekstrakt
Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar