Galette med spinat og grønne bønner 2 personer (inspiration: plat du jour)
Ingredienser dej:
1 dl vand
¾ dl olie
2 knps groft salt
2 dl rugemel
1-2 del hvedemel
1 dl fiberhavregryn (eller blot almindelige)
Fremgangsmåde:
- vand, olie og salt blandes sammen i en skål/rørmaskine
- dernæst tilsættes mel og havregryn (først det grove mel og havregryn, tilsidst tilsættes først en dl hvedemel, og hvis dejen er meget klistret tilsættes mere mel (ca. 1 dl ekstra))
- dejen stilles på køl i ca. 15-30 min
Ingredienser fyld:
450 g frossen spinat (som optøs)
2,5 spsk græsk yoghurt (fedt procent på 0,1%)
200 g grønne bønner (frosne bønner kan fint bruges)
1-2 fed hvidløg
Ca. 200 g feta
Ca. 200-400 g røget laks (efter behov)
Frisk basilikum
- spinat og bønner optøs
- spinat blandes med hakket hvidløg og græsk yoghurt
- de optøede bønner hakkes til mindre stykker
- når dejen er færdig med sin køling tages den ud af køleskabet og deles i 2 lige store stykker
- dejen rulles derefter mellem 2 stykker bagepapir til en tynd, rund cirkel (dette gøres med begge stykker dej)
- fyldet kommes på dejen (vær opmærksom på at fyldet skal være minimum 1,5-2 cm fra dejens kant)
- først kom jeg spinat massen på jævnt over dejen, dernæst kom jeg de grønne bønner på og til sidst fetaen
- før galetten sættes i ovnen skal kanten foldes op omkring fyldet, så det ikke falder ud
- galetten er færdig bagt når fetaen er blevet gylden..
- pyntes til sidst med røget laks og et drys af friskbasilikum som giver en rigtig lækker smag
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar