søndag den 14. april 2013

Kokos cupcakes med et twist af lime

Jeg elsker flotte kager, og jeg elsker at pynte kager... Derfor kommer det nok ikke som et chok, at jeg elsker at bage cupcakes! Disse kokos cupcakes med et dejlig syrligt twist af lime (dem med kokosflager på toppen på billedet) smager rigtig godt - i hvert fald hvis man kan lide kokos, da der er kokosmælk i selve kagen og kokosflager på toppen. De er rigtig nemme at lave, så de er et godt projekt på sådan en bagedag, som søndag jo er ;)


Kokos-lime cupcakes 9-12 stk.
Ingredienser kagen:
120 g mel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
40 g blødt smør
120 ml kokosmælk (brug ikke light!)
½ tsk vanilleekstrakt
1 æg

Ingredienser frosting:
115 g blødt smør
2 spsk friskpresset lime saft
skal fra 1 lime revet med den fine side af rivejernet
500 g flormelis
kokos flager (til pynt!)


Fremgangsmåde kagerne:
- tænd ovnen på 170 grader
- kom mel, bagepulver, sukker og smør i en skål og pisk det sammen med håndmixeren, til det er som groft sand
- bland kokosmælk og vanille og hæld det i under piskning
- pisk ægget i og pisk kun lige, til massen netop er ensartet (pisk endelig ikke for længe, så bliver æggets hæve-egenskaber ødelagt!)
- kom 9-12 papirs-muffinsforme i en metal-muffinplade
- fordel dejen heri
- bag 20-25 min ved 170 grader
- lad dem afkøle helt inden de pyntes

Fremgangsmåde frosting:
- pisk den bløde smør, limesaft og lime-skal sammen med halvdelen af flormelisen (250 g) indtil det bliver jævnt og glat (tager en del minutter selv med en el-mikser)
- tilføj herefter det sidste flormelis lidt efter lidt imens der piskes
- når frostingen er tyk, cremet og smager godt er den færdig (tilsæt evt mere limeskal eller lime saft!)
- smør frostingen på kagen med en kniv og drys kokosflagerne på med det samme (frostingen stivner lidt efter noget tid)


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar