onsdag den 19. marts 2014

Havregrød a la gulerodskage {sukkerfri}

Jeg elsker grød, og når jeg kun skal lave aftensmad til mig selv, så er det næsten altid havregrød, den står på! Så det er måske meget godt, at det ikke er så ofte, jeg spiser aftensmad alene ;-) Denne havregrød er seriøst lækker, da den smager af kagedejen til en gulerodskage! Ja, jeg elsker kagedej, og ja jeg smager altid lige på dejen, når jeg bager! Jeg er helt forelsket i denne havregrød for tiden, og jeg spiser den ret ofte. Denne havregrød må I altså prøve, den er SÅ lækker! :-)

Tip: ægget i opskriften er ikke nødvendigt, men det giver en virkelig luftig, cremet og mættende havregrød!

Havregrød a la gulerodskage {sukkerfri} (1 portion)
Ingredienser:
1 dl havregryn (evt. glutenfri)
1,5 dl vand
1 dl mælk (kan erstattes af vand)
1 knivspids salt
1 gulerod (jeg river guleroden groft, men hvis man hellere vil have en grød med præcis samme konsistens som en almindelig havregrød, så rives guleroden fint)
1 tsk kanel
Nogle dråber stevia eller anden flydende sødning
1 æg

Fremgangsmåde:
  • Hæld et æg op i et glas og pisk med en gaffel, så blomme og æggehvide blandes godt sammen 
  • Bland havregryn, vand, mælk, revet gulerod, kanel og salt i en lille gryde 
  • Bring i kog ved omrøring 
  • Når havregrøden er næsten færdig hældes det piskede æg ned i havregrøden, og der røres hurtigt, så ægget bliver blandet med havregrøden og så havregrøden bliver luftig 
  • Smag til med stevia eller anden sødning
  • Lad nu havregrøden stå på kogepladen indtil havregrøden har den rette tykkelse (husk at røre i grøden) 
  • Server havregrøden med en smørklat (ja det må man altså godt!)




Charlotte

2 kommentarer:

  1. WOW, det smager godt! Jeg er fan!

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre, at du er fan! Jeg er også mega fan af den her version af havregrød, og jeg spiser det ret tit for tiden ;-)
      - Charlotte

      Slet