torsdag den 13. marts 2014

Linse gryde med chorizo pølse

Dette er en super lækker ret! Lad det dog være sagt med det samme: det er ikke den kønneste eller mest fotogene ret, men hvad den ikke har i udseende, har den altså i smag! Denne ret er super nem at lave, og så er det rigtig sund mad, der mætter rigtig godt. Her er denne ret et hit hos hele familien! En anderledes og super nem aftensmad, som det meste af tiden passer sig selv. Husk dog at lægge linserne i blød dagen inden :-)

Linse gryde 
Ingredienser:
300 g brune linser (tørrede, men skal ligges i blød et døgn inden)
200 g bacon
½ pore (det hvide heraf)
1-2 gulerødder
500-550 g vand
1 grønsags bouillon terning
2 spsk eddike (hvid)
250 g chorizo pølse


Fremgangsmåde:
  • Dagen inden lægges linserne i vand, og således skal de stå natten over (de skal gerne være dækket af vand hele tiden)  
  • Når retten skal laves, begyndes der ved at dræne og skylde linserne grundigt
  • Hak bacon, pore og gulerødder fint eller endnu bedre riv grønsagerne på et rivejern  
  • Kom grøntsagerne og bacon i en gryde med vand, eddike og linser
  • Lad det koge ved middel høj varme i ca. 20-25 min. 
  • Tilføj chorizo og lad det koge i ca. 5 min ekstra. 
  • Server straks retten varm og lækker 
Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar