Linse gryde
Ingredienser:
300 g brune linser (tørrede, men skal ligges i blød et døgn inden)
200 g bacon
½ pore (det hvide heraf)
1-2 gulerødder
500-550 g vand
1 grønsags bouillon terning
2 spsk eddike (hvid)
250 g chorizo pølse
Fremgangsmåde:
- Dagen inden lægges linserne i vand, og således skal de stå natten over (de skal gerne være dækket af vand hele tiden)
- Når retten skal laves, begyndes der ved at dræne og skylde linserne grundigt
- Hak bacon, pore og gulerødder fint eller endnu bedre riv grønsagerne på et rivejern
- Kom grøntsagerne og bacon i en gryde med vand, eddike og linser
- Lad det koge ved middel høj varme i ca. 20-25 min.
- Tilføj chorizo og lad det koge i ca. 5 min ekstra.
- Server straks retten varm og lækker
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar