mandag den 17. marts 2014

Banankage uden mel og tilsat sukker

Jeg har en dårlig vane med at købe bananer når de er på tilbud, og så glemme at spise dem inden de bliver brune! Når de så bliver brune, så gider jeg ikke spise dem. Tilgengæld har man jo så bananer til at bage kage eller pandekager med, eller man har bananer, der kan kommes i fryseren til fx banan is og smoothies. En weekend med eksamenslæsning, der gav en ekstrem lyst til overspringshandlinger og søde sager blev derfor til denne gode kage. Kagen er uden mel, fedtstof og tilsat sukker, så jeg vil kalde den ret sund. Den er dog også lækker, og da jeg tog kagen med i skole om mandagen, var alle vilde med den. Forvent dog ikke en luftig kage, for det kan altså ikke lade sig gøre uden sukker, smør og mel!


Banankage uden mel og tilsat sukker (inspiration: levsundt)
Ingredienser:
3 bananer
3 æg
2 tsk kanel
½ tsk bagepulver
1 dl havregryn
100g hasselnødder blendet til mel (kan også bruge mandler)
½ dl kokos
Glasur: stevia melis, kakaopulver og vand


Fremgangsmåde:
  • Blend hasselnødderne til helt fint mel
  • Skræl bananerne og bræk dem i moderate stykker ned i en skål
  • Find elpiskeren frem og pisk bananerne indtil du har en bananmos
  • Kom de 3 æg i og pisk igen
  • Tilføj hasselnøddemel, kanel, bagepulver, havregryn og kokos
  • Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i 
  • Kom kagen i ovnen ved 180 grader i 30 minutter (hold godt øje med den, den skal ikke få for meget!)
  • Tag ud af ovnen og lad køle af
  • Bland en glasur af stevia melis, kakaopulver og vand
  • Tilføj glasuren på den helt kolde kage, og drys evt. med lidt frysetørrede bær
  • Nyd denne skønne kage i godt selskab 

Charlotte

2 kommentarer:

  1. Hvor ser den lækker ud og super god ide med de frysetørrede bær, mmh.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kagen var også virkelig god, og ja frysetørrede bær er virkelig et hit og kan jo bruges til alt :-)
      - Charlotte

      Slet