torsdag den 6. marts 2014

Yndlings citronkylling med kikærter

Jeg elsker kikærter, og denne ret er en af mine yndlingsretter! Den er virkelig nem at lave, da den passer sig selv, når først alt ligger på sauter panden. Desuden bliver kyllingestykkerne virkelig møre og smagfulde! Retten er ikke en af de smukkeste at se på, når den er færdig, da den er lidt lysebrun i lysebrun ;-) Men det smager virkelig lækkert, så lad ikke de lidt kedelige farver afskrække jer!


Yndlings citronkylling med kikærter (2 pers.)
Ingredienser:
4 stykker kylling udskåret fra 1 hel kylling eller 4 kyllingebryst stykker (ikke brystfilet!)
2 små citroner (økologiske)
1 stort løg
3 fede hvidløg
½ tsk cayennepeber
Salt
Peber
3 dl vand
1 dåse kikærter


Fremgangsmåde:
  • Brun kyllingestykkerne af på en sauter pande (først på skindsiden, så lidt fedtstof kommer på panden)
  • Når kyllingestykkerne er nogenlunde brune overalt tages de af panden
  • Skær løg og hvidløg i grove stykker
  • Steg løgene i fedtet fra kyllingestykkerne
  • Herefter hældes vand, drænede kikærter, cayennepeber, salt og peber i sauter panden
  • Læg kyllingestykkerne ovenpå
  • Skær citronerne i både og læg også disse i panden
  • Kom låg på og lad stå i ca. 30 minutter (man behøver faktisk ikke kigge til det i det tidsrum)
  • Herefter er retten færdig og klar til at spise
  • Nogle gange har vi spist retten med kogte ris, men den kan sagtens spises uden noget tilbehør :-)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar