Tip: ægget i opskriften er ikke nødvendigt, men det giver en virkelig luftig, cremet og mættende havregrød!
Havregrød a la gulerodskage {sukkerfri} (1 portion)
Ingredienser:
1 dl havregryn (evt. glutenfri)
1,5 dl vand
1 dl mælk (kan erstattes af vand)
1 knivspids salt
1 gulerod (jeg river guleroden groft, men hvis man hellere vil have en grød med præcis samme konsistens som en almindelig havregrød, så rives guleroden fint)
1 tsk kanel
Nogle dråber stevia eller anden flydende sødning
1 æg
Fremgangsmåde:
Charlotte
Ingredienser:
1 dl havregryn (evt. glutenfri)
1,5 dl vand
1 dl mælk (kan erstattes af vand)
1 knivspids salt
1 gulerod (jeg river guleroden groft, men hvis man hellere vil have en grød med præcis samme konsistens som en almindelig havregrød, så rives guleroden fint)
1 tsk kanel
Nogle dråber stevia eller anden flydende sødning
1 æg
Fremgangsmåde:
- Hæld et æg op i et glas og pisk med en gaffel, så blomme og æggehvide blandes godt sammen
- Bland havregryn, vand, mælk, revet gulerod, kanel og salt i en lille gryde
- Bring i kog ved omrøring
- Når havregrøden er næsten færdig hældes det piskede æg ned i havregrøden, og der røres hurtigt, så ægget bliver blandet med havregrøden og så havregrøden bliver luftig
- Smag til med stevia eller anden sødning
- Lad nu havregrøden stå på kogepladen indtil havregrøden har den rette tykkelse (husk at røre i grøden)
- Server havregrøden med en smørklat (ja det må man altså godt!)
WOW, det smager godt! Jeg er fan!
SvarSletDejligt at høre, at du er fan! Jeg er også mega fan af den her version af havregrød, og jeg spiser det ret tit for tiden ;-)
Slet- Charlotte