Tip: bergamotte er en speciel citrusfrugt, som jeg fik med i en Aarstiderne grøntsagskasse, men lemon curden kan sagtens laves bare af øko citroner, hvilket vist er mest almindeligt :-)
Yndlings lemon curd med citron og bergamotte (inspiration: simplytea)
Ingredienser:
1 dl citrus saft (jeg brugte 1,5 citroner og 1 bergamotte)
Skal fra citroner og bergamotte
100g sukker
50g smør
1 æg
1 æggeblomme
Yndlings lemon curd med citron og bergamotte (inspiration: simplytea)
Ingredienser:
1 dl citrus saft (jeg brugte 1,5 citroner og 1 bergamotte)
Skal fra citroner og bergamotte
100g sukker
50g smør
1 æg
1 æggeblomme
- Afvej sukkeret og hæld i en skål, der placeres over en gryde med kogende vand
- Riv skal af citrusfrugterne og kom i skålen
- Pres citrusfrugterne (du skal gerne få 1 dl saft) og tilføj til skålen
- Imens piskes æg og æggeblomme sammen med en gaffel i et glas eller en lille skål
- Når al sukker er smeltet, tilføjes æggene og der piskes grundigt
- Pisk ofte indtil massen tykner eller indtil massen er 70-75 grader varm
- Når lemon curdener færdig hældes den på et skoldet syltetøjsglas
- Nyd på en pandekage eller på en kage eller scones :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar