onsdag den 26. marts 2014

Vanilleessens

Da det i Darwin er almindeligt at bruge vanilleessens, bruger Bettina ret tit vanilleessens i sine kageopskrifter. I Danmark derimod er vanilleessens virkelig dyrt at købe, og det kan kun købes meget få steder.
Hjemmelavet vanilleessens lavet af tomme vanillestænger er faktisk et meget billigt alternativ til vanillepulver og giver en skøn vanillesmag. Da jeg havde en del tomme vanillestænger liggende (smid dem for guds skyld aldrig ud!), får I nu en opskrift på vanilleessens. Af de tomme vanillestænger laver jeg normalt ellers vanillesukker, men nu skulle der lige ske noget nyt :-)

Tip: denne vanilleessens er jo sådan set også en lækker vanillevodka, hvis der skal laves lækre drinks ;-)


Vanilleessens
Ingredienser:
1-2 dl vodka
2-3 vanillestænger (med eller uden korn)


Fremgangsmåde:
  • Skær vanillestængerne over på langs og bagefter på den anden led 
  • Skold et glas med låg i kogende vand
  • Kom vanillestængerne i glasset
  • Tilføj vodka indtil alle vanillestængerne er helt dækkede 
  • Sæt låget på, ryst glasset, og opbevar glasset et forholdsvis mørkt sted (fx et køkkenskab)
  • Ryst glasset hver dag eller et par gange om ugen (vanillestængerne skal altid være dækket af vodka ellers rådner de!)
  • Efter 1-2 måneder kan vanillestængerne tages op (de kan også blive, men så skal man huske at ryste glasset engang imellem)



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar