Denne tun sovs er en yndlingsret, som var kommet i glemmebogen, men for nylig blev den genopdaget, og hvor smager den altså stadig bare fantastisk! Desuden er denne ret virkelig billig at lave, og så tager den maksimalt 15 minutter at lave. Den smager skønt, cremet og dejlig krydret :-) Her har jeg lavet squash-pasta til, men den smager også skønt på pasta! Virkelig et hit til travle dage, og vi har i hvert fald næsten altid alle ingredienserne i vores køkken, så nemmere bliver det simpelthen ikke :-)
Tip: for tiden kan man købe den vegetable twister, som jeg benytter mig af, når jeg fx laver squash-pasta, og den koster endda kun 90 kr - den er virkelig god til prisen, så den vil jeg gerne anbefale :-)
Yndlings nemme tun sovs med squash-pasta (2 pers., inspiration: Caroline Fleming)
Tip: for tiden kan man købe den vegetable twister, som jeg benytter mig af, når jeg fx laver squash-pasta, og den koster endda kun 90 kr - den er virkelig god til prisen, så den vil jeg gerne anbefale :-)
Yndlings nemme tun sovs med squash-pasta (2 pers., inspiration: Caroline Fleming)
Ingredienser:
1 dåse tun
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 gulerod (fintrevet)
2 tsk karry
1 tsk paprika
½ tsk chili pulver
Salt
Peber
165 ml kokosmælk* eller fløde
2-3 spsk mel/maizena (er ikke nødvendigt, benyttes bare som jævner)
1 squash eller 200g grovpasta
*en af de små dåser kokosmælk eller benyt en af de almindelig størrelse dåser og kom evt. resten af kokosmælken i fryseren i fx en isterningpose :-)
Fremgangsmåde:
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 gulerod (fintrevet)
2 tsk karry
1 tsk paprika
½ tsk chili pulver
Salt
Peber
165 ml kokosmælk* eller fløde
2-3 spsk mel/maizena (er ikke nødvendigt, benyttes bare som jævner)
1 squash eller 200g grovpasta
*en af de små dåser kokosmælk eller benyt en af de almindelig størrelse dåser og kom evt. resten af kokosmælken i fryseren i fx en isterningpose :-)
Fremgangsmåde:
- Snit løg og hvidløg i hhv. tern og fine skiver
- Steg dem i lidt fedtstof i en gryde
- Tilføj tun og hakkede tomater
- Riv guleroden fint og kom i gryden
- Tilføj karry, paprika og chilipulver og smag til med salt og peber
- Lav imens squash-pasta eller kog pasta
- Rør mel/maizena i kokosmælken/fløden og kom det i gryden så sovsen tykner lidt
- Server tun-sovsen ovenpå squash-pasta eller almindelig pasta
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar