torsdag den 29. august 2013

Yndlings syndigt-sunde kakao müslibarer

I mandags startede jeg i skole, og derfor måtte der jo laves en forholdsvis sund snack, til de hårde eftermiddags-timer, hvor hovedet er godt brugt, og energien er i bund. Vi har tidligere lavet disse og disse müslibarer af næsten samme opskrift, men til ære for denne fantastiske opskrift, kommer der her endnu en udgave :-) Disse müslibarer smager helt vildt syndigt selvom det eneste usunde, de indeholder, er kondenseret mælk! Jeg anser disse for at være nogenlunde sunde, da de:
1) mætter helt vildt godt og længe
2) er fyldt med gode næringsstoffer fra frø/nødder/gryn/kerner
3) tilfredsstiller min søde tand, så jeg ikke ender med at spise noget, der er rigtig usundt!


Med kondenseret mælk og lidt nødder, kerner, gryn og frø kan ALLE lave virkelig lækre müslibarer selv, og de smager så meget bedre end dem man køber! Jeg har aldrig haft held med müslibarer med honning, sirup eller dadler som binde-/sødemiddel, da de aldrig kom til at hænge ordentligt sammen, så hvis du har samme problem, så prøv denne opskrift!

NB: du kan bruge de frø, kerner, gryn og nødder, som du har i skabene, eller bruge dem der er dine yndlings, men bare sørg for at have omkring 600-650g i alt. Hvis du ikke tilsætter havregryn, så kan det være en fordel at blende/hakke alle de tørre ingredienser groft og tilsætte min. 50g ekstra af en tør ingrediens.

Yndlings syndigt-sunde kakao müslibarer
Ingredienser:
150 havregryn
150 solsikke kerner
100 hørfrø
50 kokos
50 mandler
4 spsk kakao
50 tranebær
50 sesamfrø
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400ml) (kan også købes i en sukkerfri version)

Fremgangsmåde:
- blend havregryn, solsikke kerner, hørfrø, kokos og mandler i en minihakker til mandlerne er groft hakkede (dette behøves ikke, hak evt bare mandlerne groft)
- hæld i en skål
- tilføj kakao, tranebær og sesamfrø til skålen og rør lidt
- hæld nu en dåse kondenseret i en lille gryde og varm denne ved middel temperatur indtil den begynder at koge (boble) lidt
- herefter hældes den varme kondenserede mælk ned til de tørre ingredienser, og der røres godt til alt er vådt
- fyld massen i en bradepande beklædt med bagepapir og klap den lidt flad
- sæt i en ovn ved 150 grader varmluft i 50 minutter
- lad nu køle i 15 minutter hvorefter massen skæres i passende stykker med en skarp kniv


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar