Focaccia med fetaost og rosmarin (ca. 4 pers.)
Ingredienser brød:
100 g feta ost
3,5 dl vand
25 g gær
1 spsk sukker
2 spsk groft salt
500-550 g hvedemel
Ingredinser topping:
oliven olie
groft salt
rosmarin
- opløs gæren i lunkent vand og tilsæt dernæst sukker og salt
- tilsæt hvedemelet lidt af gangen, til dejen bliver fast
- lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 30 min i skålen
- efter hævningen: hvis du ikke fik alt hvedemelet i, se om du kan ælte mere i det nu
- dernæst skal dejen på en bageplade der er beklædt med pagepapir
- fordel den jævnt ca. 1 cm. tyk
- lad den stå til hævning i ca. 1 time
- lige inden hævningen er færdig smuldres fetaosten, sådan den er klar til toppingen
- tænd ovn på 175 grader varmluft
- efter hævningen laves små huller med en finger over hele dejen
- lidt olivenolie hæles på og fordeles med en pensel
- drys rosmarin og salt efter behov
- lad den stå til hævning i ca. 1 time
- lige inden hævningen er færdig smuldres fetaosten, sådan den er klar til toppingen
- tænd ovn på 175 grader varmluft
- lidt olivenolie hæles på og fordeles med en pensel
- drys rosmarin og salt efter behov
Ingen kommentarer:
Send en kommentar