onsdag den 14. august 2013

Focaccia med fetaost og rosmarin

Focaccia er perfekt til alle anledninger, og så smager det super skønt! Denne focaccia fik et twist med fetaosten, som bare gjorde, at den blev ekstra lækker! Jeg serverede min focaccia med lakse-spinat lasagne, men den kan serveres til næsten alle retter :-) Det smager super skønt: sprød uden på og blød og luftig inden i. Det er det perfekte snack brød.

Focaccia med fetaost og rosmarin (ca. 4 pers.)


Ingredienser brød: 
100 g feta ost
3,5 dl vand
25 g gær
1 spsk sukker
2 spsk groft salt
500-550 g hvedemel

Ingredinser topping:
oliven olie
groft salt
rosmarin



Fremgangsmåde: 
- opløs gæren i lunkent vand og tilsæt dernæst sukker og salt
- tilsæt hvedemelet lidt af gangen, til dejen bliver fast
- lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 30 min i skålen
- efter hævningen: hvis du ikke fik alt hvedemelet i, se om du kan ælte mere i det nu
- dernæst skal dejen på en bageplade der er beklædt med pagepapir
- fordel den jævnt ca. 1 cm. tyk
- lad den stå til hævning i ca. 1 time
- lige inden hævningen er færdig smuldres fetaosten, sådan den er klar til toppingen
- tænd ovn på 175 grader varmluft


- efter hævningen laves små huller med en finger over hele dejen
- lidt olivenolie hæles på og fordeles med en pensel
- drys rosmarin og salt efter behov 
- kom slutteligt fetaosten på og pres fetasmulret godt ned i dejen
- bag brødet i ca. 30 min. til det er blevet gyldent på toppen


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar