onsdag den 28. august 2013

Græske kartofler i ovn

Normalt forsøger jeg at undgå kartofler lidt...men engang imellem er det okay at synde! Så i dag stod den på græske kartofler, og de blev super lækre. Jeg elsker især den syrlige smag af citron blandet med det salte. Disse græske kartofler er en rigtig god smagsoplevelse, og de får en til at mindes sol og varme!

Græske kartofler i ovn
Ingredienser:
Ca. 1 kg kartofler
1 citron
5 spsk oliven olie
2 fed hvidløg
3 spsk tørret rosmarin
3 spsk oregano
Salt
Peber

Fremgangsmåde: 
- tænd ovnen på 200 grader
- vask og snit kartoflerne i både
- kom dem i et ovnfast fad
- pres citronen i en citronpresser, og hæld saften jævnt over kartoflerne (bland evt. citronsaften med olien, sådan så det bliver ligeligt fordelt)
- slutteligt presses hvidløgene med en hvidløgspresser
- drys hvidløg og krydderier over kartoflerne
- bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 1 time
- nyd kartoflerne med det samme med græske bøffer eller ligende


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar