torsdag den 22. august 2013

Kokos cupcakes med hindbær-lime frosting

I mandags var det "cupcake day" i Australien, hvilket jeg tager meget seriøst, fordi det jo netop er en chance for at være i køkkenet og bage lækre cupcakes! Disse cupcakes var et hit pga. smagen, den eksotiske smag fra kokos og lime, og den søde og friske hindbær frosting! Kagerne er utrolig lækre og fulde af smag. En perfekt kombination efter min mening :-) 


Kokos cupcakes med hindbær-lime frosting (12 cupcakes)
Ingredienser kage: 
1 cup hvedemel
2 tsk bagepulver
1 cup kokosmel
1/4 cup Natvia sukker (Stevia)
1 cup mælk (jeg brugte sødmælk)
2 æg
1 spsk vanille essens
1 knivspids salt
125 g smør eller endnu bedre kokosolie

Ingredienser frosting:
80 g frosne/friske hindbær
100 g smør
1/2 limefrugt
200 g flormelis
1 knivspids salt


Fremgangsmåde:
- tænd ovn på 180 graders varmluft
- bland hvedemel, bagepulver, natvia/stevia og kokosmel og rør det godt
- smelt smør i mikrobølgeovnen eller i en gryde
- kom den smeltede smør i skålen med æg, mælk, vanilleessens og salt, og rør det hele godt
- kom dejen i cupcake forme, og bag dem i ca. 20 min.


- imens kagerne er i ovnen koges hindbærene i en gryde (rør godt i gryden ellers brænder det på)
- hindbær massen skal gerne koges ind til en koncentreret masse
- lad det derefter køle helt (sæt gerne på køl)

- når bærmassen er kold påbegynder man frostingen
- i en skål: pisk smør og ca. halvdelen af flormelisen godt til en cremet masse
- tilsæt derefter hindbær massen, og pisk godt igen
- tilsæt derefter salt, limesaft og resten af flormelisen og pisk godt
- stil massen på køl i ca. ½ time sådan så smagen kan sætte sig

- pynt derefter de kolde cupcakes med frostingen, og nyd dem med det samme eller sæt dem på køl :-)


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar