lørdag den 24. august 2013

Linse-bøffer

I dag følte jeg ikke helt for kød... sådan nogle dage har jeg engang i mellem. Desuden havde jeg set en opskrift på linsebøffer, som jeg tænkte, jeg også selv ville give et forsøg. Disse linsebøffer blev et stort hit, da de er fulde af smag og utrolig sprøde på ydersiden. Et lille problem var dog, at de var rimelig mættende, dvs. man ikke helt kunne spise så mange, som øjet havde lyst til, men det er jo bare godt ;-)



Linse-bøffer (ca. 20 linse-bøffer, inspiration: thefoodclub)
Ingredienser: 
4 dl røde linser (tørre)
4 dl vand
1 limefrugt
1 stor rødløg
3 fed hvidløg
4 forårsløg
15 spsk havregryn
1 tsk karry
1 god håndfuld cashewnødder
2 tsk sesamfrø
Salt
Peber


Fremgangsmåde:
- bland linser og vand i en gryde
- kog blandingen op i ca. 15 min. under omrøring
- lad de kogte linser køle af
- hak løg, forårsløg, hvidløg og cashewnødder og kom det i en skål med de kogte linser
- pres limefrugten og tilsæt saften i skålen
- tilsæt havregryn og æg, og rør godt i blandingen
- tilsæt krydderierne og rør godt (farsen skal gerne være ligesom frikadellefars)
- form farsen som små faste bøffer, og rul dem i sesamfrø
- steg dem på panden i olie ved middel varme indtil de er sprøde, faste og lysebrune på kanterne
- server med det samme eller frys dem ned


Bettina

2 kommentarer:

  1. Det ser virkelig lækkert ud!! :-)

    Nanna Freving // www.nannafreving.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, de er meget lækre og fulde af smag! :-)
      - Bettina

      Slet