Bønne cupcakes (inspiration: Louisa Lorang, bliver 12-16 almindelige cupcakes)
Ingredienser:
200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
50g Sukrin + (eller 100 g almindelig sukker)
100 g smeltet, mørk chokolade med høj kakaoprocent
½ dl kakaopulver
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
5 stk æg
50g Sukrin + (eller 100 g almindelig sukker)
100 g smeltet, mørk chokolade med høj kakaoprocent
½ dl kakaopulver
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
5 stk æg
Glasur (flormelis, vand, pastafarve)
Pynt (kokosmel, pastafarve og en dråbe vand)
Fremgangsmåde:
- iblødsæt bønnerne i min. 10 timer
- kog bønnerne i min 30 minutter (gerne 45minutter, så de er godt møre)
- lad bønnerne køle helt af
- blend bønnerne i en minihakker eller blender
- kom smør ned til bønnerne, og blend så det bliver en klistret men glat og samlet masse
- tilføj Sukrin+/sukker og blend godt igen
- smelt chokolade i mikrobølgeovn/vandbad
- her skiftede jeg til en skål og elpiskeris, men hvis din minihakker eller blender ikke bliver ligeså varm som min minihakker blev, så kan du bare fortsætte med blender/minihakker
- tilføj den smeltede chokolade og blend eller pisk
- bland kakao, salt, bagepulver og natron sammen så det er godt blandet
- tilføj disse tørre ingredienser til kagemassen og blend eller pisk godt
- blend eller pisk nu æggene i kagemassen ét ad gangen (pisk grundigt efter hvert æg!)
- fyld kagemassen i 12-16 muffinforme (fyld formene lidt mere end 2/3 op)
- iblødsæt bønnerne i min. 10 timer
- kog bønnerne i min 30 minutter (gerne 45minutter, så de er godt møre)
- lad bønnerne køle helt af
- blend bønnerne i en minihakker eller blender
- kom smør ned til bønnerne, og blend så det bliver en klistret men glat og samlet masse
- tilføj Sukrin+/sukker og blend godt igen
- smelt chokolade i mikrobølgeovn/vandbad
- her skiftede jeg til en skål og elpiskeris, men hvis din minihakker eller blender ikke bliver ligeså varm som min minihakker blev, så kan du bare fortsætte med blender/minihakker
- tilføj den smeltede chokolade og blend eller pisk
- bland kakao, salt, bagepulver og natron sammen så det er godt blandet
- tilføj disse tørre ingredienser til kagemassen og blend eller pisk godt
- blend eller pisk nu æggene i kagemassen ét ad gangen (pisk grundigt efter hvert æg!)
- fyld kagemassen i 12-16 muffinforme (fyld formene lidt mere end 2/3 op)
- bag kagerne ved 185 grader i 25-35 minutter
- lad dem køle af
- lav en glasur eller frosting
- lad dem køle af
- lav en glasur eller frosting
Ingen kommentarer:
Send en kommentar