Yndlings feta-spinat tærte (1 tærte)
Ingredienser:
1 tærtedej (jeg brugte min yndlings tærtedej, som iøvrigt er super sund)
500g frossen spinat (eller den dobbelte mængde frisk spinat, som lige dampes først)
200g fetaost (jeg bruger altid det man køber i en blok)
2 æg
2 dl cremefraise (kan udskiftes med skyr)
Lidt peber
1 knivspids revet muskatnød
Lidt friskrevet parmesanost ca. 50g (ikke nødvendigt, men giver tærten en lækker overflade!)
evt 300g kyllingekød (er ikke nødvendigt)
Fremgangsmåde:
- lav tærtedejen (følg opskriften HER)
- optø spinaten og tryk den fri for væde
- tænd ovnen på 200 grader
- dejen lægges i en tærteform (diameter 24cm)
- forbag dejen i ca. 10 min., hvorefter fadet tages ud, og ovnen skrues op på 225 grader
- i en skål: smuldr feta, tilsæt æg, cremefraise, peber og muskatnød og pisk blandingen godt sammen med en gaffel
- tilføj nu spinaten til blandingen (riv den gerne lidt i stykker mens du tilføjer den til æggeblandingen!)
- hvis der skal kylling i tærten, så skæres denne i mindre stykker og steges i lidt olie og med lidt salt, så den stort set er gennemstegt
- når tærtebunden er forbagt fordeles kyllingestykkerne og æggemassen
- drys evt. revet parmesanost på toppen
- bag tærten i ca. 30 minutter ved 225 grader
WOW det ser lækkert ud!!! Mmmh :D
SvarSletNanna Freving // www.nannafreving.com
Det er virkelig også en lækker tærte! Den kan kun anbefales :)
SletHilsen Bettina & Charlotte