Vi havde nogle meget modne bananer liggende, og de skulle da ikke gå til spilde! Derfor tænkte jeg straks på at lave nogle sunde og lækre pandekager, som så blev til en lidt sen brunch. De blev super lækre og fyldt med smag, og så blev de sprøde på toppen og bløde i midten! Kokos giver dem en smule eksotisk smag. Perfekt til morgenbordet eller som en let frokost. Disse pandekager kunne nok også serveres som dessert med en kugle is eller friske frugter :-)
Ingredienser:
3 meget modne bananer
4 dl havregryn
3 dl kogende vand
2 æg
5 spsk kokos mel
1 nip salt
1½ spsk kokosolie (anden olie kan også benyttes)
1½ spsk hvedemel
Saften fra en halv citron
Lidt kokosolie til stegningen
Fremgangsmåde:
- havregryn og kogende vand blandes i en skål
- lad det stå i skålen i et par minutter således det kommer til at ligne en grov havregrød
- mos bananerne med en gaffel i en anden skål, og tilsæt resten af ingredienserne heri
- denne blanding skal røres godt igennem
- herefter blandes havregrøden og bananmosen godt sammen
- på en pande med fedtstof på steges pandekagerne (lav dem gerne samme størrelse som amerikanske mini pandekager)
- server pandekagerne varme eller lune og evt. med honning eller sirup på toppen
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar