Lakse-spinat lasagne med pinjekerner og lime (4-5 personer)
Ingredienser:
500 g lakse fillet
1 pakke friske lasagne plader
450 g frossen helbladet spinat
2 dl skummet mælk
2 æg
100-150 g pinjekerner
1 limefrugt
5 fed hvidløg
1 stort løg
1 pakke light flødeost
salt og peber
revet ost til toppen (ca. 2 håndfulde)
Fremgangsmåde:
- i en gryde: tø spinaten helt, hvorefter det værste overskydende vand fjernes
- hak løg og hvidløg, og tilsæt dem i gryden med spinaten sammen med mælk, limesaft og æg
- lad det stå på et varmt blus i et par minutter
- laksens skind fjernes (hvis der er sådan noget)
- skær laksen i små fine og tynde stykker
- tænd ovn på 200 grader varmluft
- et ovnfast fad smøres med en lille sjat olie, sådan så man undgår, at lasagnen sidder fast i fadet
- kom et lag lasagne plader i fadet
- herefter lægges følgende lag:
Første lag: smør 1/4 af spinat sovsen på pladen + 1/3 af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Andet lag: smør 2/4 af spinat sovsen på pladen + resten af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Tredje lag: smør 1/4 af spinat sovsen på pladen + resten af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar