fredag den 16. august 2013

Lakse-spinat lasagne med pinjekerner og lime

Lakse-spinat lasagne er en af mine yndlingsretter fordi det bare smager rigtig godt! Jeg har før lavet lakselasagne her på bloggen, men i denne omgang er den mere sommerlig og spids i smagen pga. limefrugten. Pinjekerne gør, at der kommer lidt sprødt knasende i lasagnen, hvilket gør den endnu mere lækker! Jeg nyder livet i Australien, og derfor skal der jo noget lækkert mad til, som fx denne lakse-spinat lasagne med et twist af lime og pinjekerner :-) Til lasagnen spiste vi det lækre focaccia brød med fetaost og rosmarin, men man kan selvfølgelig spise lige det man har lyst til til lasagnen :-) Nederst finder du et billede af den smukkeste solnedgang fra mit hus i Australien!



Lakse-spinat lasagne med pinjekerner og lime (4-5 personer)
Ingredienser:
500 g lakse fillet
1 pakke friske lasagne plader
450 g frossen helbladet spinat
2 dl skummet mælk
2 æg
100-150 g pinjekerner
1 limefrugt
5 fed hvidløg
1 stort løg
1 pakke light flødeost
salt og peber
revet ost til toppen (ca. 2 håndfulde)



Fremgangsmåde:
- i en gryde: tø spinaten helt, hvorefter det værste overskydende vand fjernes
- hak løg og hvidløg, og tilsæt dem i gryden med spinaten sammen med mælk, limesaft og æg
- lad det stå på et varmt blus i et par minutter

- laksens skind fjernes (hvis der er sådan noget)
- skær laksen i små fine og tynde stykker
- tænd ovn på 200 grader varmluft
- et ovnfast fad smøres med en lille sjat olie, sådan så man undgår, at lasagnen sidder fast i fadet
- kom et lag lasagne plader i fadet
- herefter lægges følgende lag:
Første lag: smør 1/4 af spinat sovsen på pladen + 1/3 af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Andet lag: smør 2/4 af spinat sovsen på pladen + resten af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Tredje lag: smør 1/4 af spinat sovsen på pladen + resten af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper + drys 1/3 af pinjekernerne
Slutteligt: kom lasagneplader på igen og drys et tyndt lag revet ost på toppen

- lasagnen skal bage ca. 20-30 minutter i alt
- nyd lasagnen med det samme evt. med salat eller brød til



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar