onsdag den 4. september 2013

Sund LCHF chokolade brownie a la Australien

Jeg har altid lyst til kage, men det er jo ikke helt det sundeste! Derfor ville jeg lave et sundt alternativ til en brownie. Dette er en australsk opskrift, og kagen her blev overdrevet lækker, og den blev derfor desværre spist alt for hurtigt! Men ja det siger lidt om hvor god den er! Desuden er den heller ikke alt for usund, (da der hverken er tilsat mel eller sukker) hvilket er et stort bonus! :-)

Tip: raw kakaopulver og kokossukker kan købes i helsekost forretninger og Matas. Kokossukker har et meget lavt glykæmisk indeks, så derfor kan de fleste med sukkersyge indtage fx et stykke af denne kage uden at få det dårligt. Raw kakaopulver og kokossukker kan man evt. erstatte med hhv. almindelig kakaopulver (tilsæt her lidt mere end den angivne mængde hvis der er tale om den billige fra supermarkedet) og andresødemidler/sukkerformer/almindeligt sukker.


LCHF chokolade brownie a la Australien (form ca. 24*24 cm)
Ingredienser kage: 
350 g skrællet sødkartoffel
5 æg
60 g kokossukker
1 tsk vanilleekstrakt
75 g kokos olie (kan evt. erstattes alm. olie)
4 spsk blendet/meget fint kokosmel
40 g raw kakao pulver
1 spsk kanel
150 g nødder (valnødder, cashewnødder, valnødder eller lignende)


Ingredienser frosting:
100 g dadler
1 avokado
1 tsk vanilleekstrakt
60 g mælk
2 spsk kokossukker
2 spsk raw kakao pulver

Fremgangsmåde kage:
- blend dine nødder i en blender eller med en stavblender (til den passende konsistens for dig)
- skræl den søde kartoffel og damp i en gryde til den er helt udkogt og meget blød
- dernæst blendes den søde kartoffel til noget der ligner kartoffelmos
- tænd ovnen på ca. 180 grader varmluft
- i en skål med den blendet sødekartoffel tilsættes æg og rør det godt ud
- tilsæt derefter kokossukker, kokosolie og vanilleekstrakt, og rør det hele godt ud til en dej
- tilsæt raw kakaopulver, blendet/meget fint kokosmel og kanel og rør godt igen
- slutteligt tilsættes de blendede nødder, og rør dem godt ud i dejen
- i en form beklædt med bagepapir kommes dejen i, og formen sættes i ovnen i ca. 20-25 eller til den er fast (også på midten)
- lad kagen køle af imens du laver frostingen


Fremgangsmåde frosting: 
- sæt de tørrede dadler i blød i minimum 10 min.
- hæld vandet fra og fjern evt. sten, og blend dadlerne i en blender/med en stavblender
- i samme skål tilsættes den skrællede avokado, hvor stenen også er fjernet, og den blendes i med dadlerne
- tilsæt vanilleekstrakt, mælk, raw kakaopulver og kokossukker og blend igen
- blend massen til du synes den har en tilpas tykkelse (tilsæt evt. mere mælk)
- stil frostingen på køl i ca. 10 min. sådan den stivner lidt mere
- når så kagen er helt afkølet fordeles frostingen på kagen, og kagen kan nydes med det samme
- kagen kan serveres med god samvittighed som den er, eller man kan evt. servere den med friske frugter eller bær :-)

Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar