søndag den 1. september 2013

Risengrød

Vinter i Australien skulle da fejres med dansk vinter mad! Det var dog lidt underligt at spise julemad i 33 graders varme, men ja det skulle jo prøves. Risengrøden blev lækker, og den blev præcis, som den skulle være med masser af kanelsukker og smør. Jeg havde helt glemt, hvor meget risengrød mætter, så husk at det er meget mættende. Og fitness lige efter... Dårlig ide haha! 

Risengrød
Ingredienser: 
250 g grødris/risottoris
kogende vand
1 liter mælk (gerne lidt fed, så bliver grøden mere rund i smagen)
1 tsk salt

Tilbehør: kanel sukker og smør

Fremgangsmåde: 
- lad risene være dækket i en skål med kogende vand i ca. 30 min. (sådan de bliver lidt bløde)
- i en gryde blandes ris, mælk og salt
- lad gryden koge ved svag simrende varme i ca. 30 min og rør hyppigt for at undgå, at det brænder på
- grøden er færdig, når den er blevet lækker tyk og smagsfuld
- server med det samme med en klat smør og drys med kanelsukker, og herefter har du den perfekte grød



Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar