Jeg er blevet helt vild med risotto. Det er nemt at lave, og så elsker børn det. Så det er et stort hit i vores hus! Denne gang havde jeg en del græskar liggende, og jeg tænke, at det skulle bruges fornuftigt. Risottoen blev super skøn i smagen og i konsistensen. Græskar og kyllingen endte med at give en fantastisk smag til hele retten! Dette er en super skøn ret, lige meget om der er 33 grader (som i Darwin) eller om det er efterårsvejr som i Danmark :-)
Risotto med græskar, spinat og kylling (4 personer)
Ingredienser:
1 stort rødløg
5 fed hvidløg
50 g olivenolie
350 g risotto ris (eller grødris)
500 g kyllinge bryst i små tern
2 grønsags bouillon terninger
200 g orange græskar (skåret i små tern)
2 store håndfulde frisk spinat (evt. frossen)
100 g hvidvin
Ca. 1 liter vand
1 god håndfuld frisk fintrevet parmesan
Fremgangsmåde:
- hak løg og hvidløg fint
- i en gryde kom olie i og steg løgene til de er gyldne
- dernæst tilsæt vin og ris og rør godt indtil vinen er fordampet
- tilsæt dernæst bouillon terningerne, græskar og det meste af vandet
- kog det i ca. 20 min og rør jævnligt
- dernæst tilsæt den friske spinat, og lad det hele simre ved svag varme i ca. 10 min.
- smag slutteligt til med salt og peber og evt. lidt parmesan
- server med frisk revet parmesan
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar