Grønkålsalat med abrikos og feta (til ca. 4 personer som tilbehør, inspiration: ganeoggaffel)
Ingredienser salat:
5 stilke grønkål10 abrikoser
2 forårsløg
1 håndfuld smuldret feta
2 håndfulde solsikkerkerner (eller pinjekerner)
3 spsk honning
3 spsk soya
Ingredienser dressing:
3 spsk æble cidereddieke
1-2 spsk honning
3 spsk olivenolie
1 tsk sennep
Fremgangsmåde:
- Vask og hak grønkålen nogenlunde fint og kom det i en skål
- Hak abrikoser og forårsløg i små stykker og kom i samme skål
- Smuldr fetaen i skålen
- På en pande ristes solsikkekernerne i honning og soya ved middelhøj varme i ca. 5 min
- Efterfølgende er det en god ide, at lade dem køle lidt af før de tilsættes salaten
- Mens solsikkekerne afkøles laves dressingen
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til med salt og peber
- Ved servering blandes dressingen i salaten eller serveres ved siden af salaten :-)
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar