tirsdag den 24. september 2013

Grønkålsalat med abrikos og feta

Grønkål er godt og sundt og det er pt. i sæson! Men at spise det som det er, kan godt gå hen og blive en kedelig fornøjelse :-) Derfor tænkte jeg, at jeg hellere måtte komme i gang med at lave en lækker salat ud af det. Salaten blev så lækker! Som i virkelig lækker! Den lidt stærke grønkål sammen med de søde abrikoser og med den søde dressing var lige i øjet! De ristede solsikkekerner gjorde desuden, at der var lidt knas i salaten, hvilket var helt perfekt. Dette er en spændende og utrolig anderledes salat sammenlignet med en almindelig salat, og så mætter den virkelig godt! Det er en så lækker salat, prøv den :-)


Grønkålsalat med abrikos og feta (til ca. 4 personer som tilbehør, inspiration: ganeoggaffel)
Ingredienser salat:
5 stilke grønkål
10 abrikoser
2 forårsløg
1 håndfuld smuldret feta
2 håndfulde solsikkerkerner (eller pinjekerner)
3 spsk honning
3 spsk soya

Ingredienser dressing:
3 spsk æble cidereddieke
1-2 spsk honning
3 spsk olivenolie
1 tsk sennep


Fremgangsmåde:
  • Vask og hak grønkålen nogenlunde fint og kom det i en skål 
  • Hak abrikoser og forårsløg i små stykker og kom i samme skål
  • Smuldr fetaen i skålen 
  • På en pande ristes solsikkekernerne i honning og soya ved middelhøj varme i ca. 5 min
  • Efterfølgende er det en god ide, at lade dem køle lidt af før de tilsættes salaten 
  • Mens solsikkekerne afkøles laves dressingen 
  • Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til med salt og peber 
  • Ved servering blandes dressingen i salaten eller serveres ved siden af salaten :-) 



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar