lørdag den 30. maj 2015

Chai sirup til chai-latte

Jeg elsker chai latte, og jeg har tit ville lave en chai-sirup, der bare kan kommes i varm, pisket mælk ligesom de gør det på alle caféer :-) Desuden må jeg nok indrømme, at jeg engang imellem ser programmet Bonderøven, og at bonderøvens kone Theresa simpelthen virker så sød, så da jeg fandt en opskrift på chai-sirup lavet af Theresa, så kunne den jo kun være god ;-) Og med denne sirup laver man virkelig en perfekt chai-latte, der smager præcis ligesom den, man kan købe på en café!


Chai-sirup til chai-latte (inspiration: samvirke)
Ingredienser:
20 hele kardemommefrø (erstat evt. med 2 tsk stødt kardemomme)
20 hele nelliker (erstat evt. med 2 tsk stødt nellike)
20 hele allehånde (erstat evt. med 2 tsk stødt allehånde)
1/2 hel muskatnød (erstat evt. med 1 tsk stødt muskatnød)
50cm hel kanelstang (erstat evt. med 2-4 spsk stødt kanel)
20 hele stjerneanis
4 spsk darjeeling eller ren earl grey the (erstattes evt. af 5 breve earl grey the)
200g brun farin
200g hvid sukker
8 dl vand


Fremgangsmåde:
  • Rist alle krydderierne (hele) på en tør og varm pande (dette trækker smagen frem i de tørrede krydderier)
  • Hvis der benyttes stødte krydderier, så er det også en fordel at riste dem af på en tør pande for at trække mere smag frem
  • Knus krydderierne groft i en morter eller i et kaffe-/krydderikværn
  • Kog vand, sukker og krydderier op i en gryde
  • Lad gryden simre i 15 minutter 
  • Herefter tilsættes theen, og siruppen skal simre igen i 10 minutter
  • Hæld siruppen igennem en si
  • Hvis siruppen er meget tynd, så kog den op i 10-15 minutter
  • Herefter kommes siruppen i en skoldet beholder
  • Når der skal laves en chai-latte, varmes et glas mælk fx i microbølgeovn
  • Herefter piskes det evt. med en mælkepisker
  • Der kommes 1-2 spsk chai-sirup i den varme, piskede mælk
  • Nyd denne skønne drik :-)




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar