Ingredienser dej:
25g gær
3 spsk olie
2,5 dl lunken vand
1 tsk salt
150g fuldkorns hvedemel (eller anden grov mel)
450g tipo00 eller almindelig hvedemel
Ingredienser topping til pizza:
1 lille bøtte tomatpure (70g)
lidt ketchup
Ca. 1 spsk tørret oregano
200-300g mozzarella (gerne denne hjemmelavede udgave!)
100-150g serranoskinke
1/2 bakke rucola
Evt. 1 dl pesto (vi spiste en portion ramsløgspesto fra fryseren)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet
- Tilføj olie, salt og den grove mel
- Herefter tilføjes den resterende mel lidt efter lidt indtil dejen er til at ælte uden den klistre på fingrene
- Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter
- Lav i mellemtiden mozzarellaen således (købt mozzarella kan også sagtens bruges)
- Bland tomat pure, ketchup og oregano i en lille skål
- Tænd ovnen på 250 grader over-under varme
- Når dejen er hævet deles den i to, og hver del rulles meget tyndt ud, og placeres herefter på et stykke bagepapir
- Smør tomat-blandingen ud på de to bunde
- Fordel 200-300g mozzarella i mindre stykker på de to bunde
- Kom en pizza ad gangen ind i den brand varme ovn i 10 minutter eller indtil den er færdig
- Når pizzaen er ude af ovnen kommes serrano skinken på med det samme
- Lad stå på en rist i 5 minutter
- Når pizzaen skal spises drysses der lidt rucola på, og der kommes lidt pesto på
- Nyd denne pizza i hyggeligt selskab :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar