mandag den 4. maj 2015

Lakrids-marcipan is

Som tester for Odense marcipan fik jeg også denne lakrids-udgave af marcipanmasse til is. Og denne udgave smager virkelig virkelig godt! Den har en perfekt lakrids-smag samtidig med, at man stadig kan smage marcipanen :-) Jeg har valgt at erstatte lidt fløden med creme fraise for lidt syrlighed, men også for at gøre isen lidt lettere, for en ren flødeis bliver ofte lidt tung. Denne is bliver pga. fløden perfekt selvom man, som jeg, ikke bruger ismaskine :-)


Lakrids-marcipan is (ca. 1 iter)
Ingredienser:
3 æggeblommer
50g sukker
1 dl cremefraise
3,5 dl fløde


Fremgangsmåde:
  • Pisk æggeblommer med sukker indtil hvid og luftig
  • Vend creme fraisen og halvdelen af marcipan-massen i æggesnapsen
  • I en anden skål piskes fløden til flødeskum
  • Vend nu flødeskummet i æggesnapsen
  • Kom massen i en plasticbøtte med låg, og kom den i fryseren
  • Efter hhv. 0,5 og 1 time røres der i isen, så den ikke krystalliserer 
  • Når isen er ved at være frossen (efter ca. 1 time) tilsættes resten af marcipan-massen
  • Nyd isen i godt selskab 



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar