Ultimativ karamelliseret brownie (inspiration: chocolat)
Ingredienser:
100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
2 dl sukker
1 dl mel
1 dl kakao
et nip salt
0,5 dåse kondenseret mælk
100 g lys chokolade
Fremgangsmåde:
- I en gryde smeltes smør, og derefter smeltes den mørke chokolade deri
- Tænd ovn på 170 grader over-under varme
- I en skål piskes æg og sukker med en el pisker til æggesnapsen er lys og luftig
- Vend smeltet smør og chokolade i æggemassen
- Derefter vendes kakao, mel og salt i (det er vigtigt at det ikke røres i men vendes forsigtigt i, sådan så den luftige æggemasse forbliver luftig)
- I et ovnfast fad bekældt med bagepapir kommes dejen i
- Hak den lyse chokolade, og drys det oven på dejen
- Slutteligt hældes den kondenserede mælk over
- Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter (til sidst i bagetiden skal man holde meget øje med, at karamellen ikke brænder på)
- Nyd kagen som den er eller med en kugle lækker vanilje is til :-)
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar