onsdag den 13. maj 2015

Nudler med hoisin-oksekød og edamamebønner

Jeg elsker hoisin sauce som dip, men har ikke stor erfaring med at bruge det i madretter. Så da jeg så, at twin-food-pigerne havde lagt en opskrift op på en nem hverdagsret, hvor de havde brugt hoisin sauce, måtte den selvfølgelig afprøves. Og denne ret bliver snart lavet igen for den smager super lækkert, passer til et SU-budget og så er den virkelig hurtig at lave.


Nudler med hoisin-oksekød og edamamebønner (3 personer, inspiration: twin-food)
Ingredienser:
2 små løg (eller et almindeligt)
3 små fed hvidløg
2 stængler bladselleri
0,5 tsk tørrede chiliflager
500 g hakket oksekød
3 spsk soya
3 spsk hoisin sauce
100g edamamebønner/soyabønner
Salt
Peber
150-200 g nudler
Evt. japansk tangsalat som tilbehør


Fremgangsmåde:
  • Kog edamamebønnerne til de er møre, hvis de ikke er købt forkogt
  • Kog herefter nudlerne efter anvisning på pakken
  • Hak løg, hvidløg og bladselleri helt fint
  • Varm en pande med lidt olie og svits løg, hvidløg og bladselleri
  • Kom den hakkede oksekød på panden og lad det blive brunet (hak ikke for meget i det, det er lækkert når stykkerne er lidt større)
  • Tilføj chiliflager
  • Kom soya og hoisin sauce ned til kødet, og lad det stege ved høj varme indtil det meste af væsken er fordampet
  • Smag til med salt og peber 
  • Vend edamamebønnerne i de færdigkogte nudler
  • Vi spiste denne lækre ret med en købt japansk tangsalat, og det var et perfekt match



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar