fredag den 8. maj 2015

Ultimativ no-bake oreo cheesecake

Jeg elsker oreo's! I april måned havde Netto oreo på tilbud til 9,- så der skulle selvfølgelig bages med oreo. Jeg synes verdens bedste cheesecake-creme indeholder både flødeost, creme fraise og flødeskum men tilgengæld ikke særlig meget sukker :-) Man kan sikkert sagtens lave en mere fedtfattig udgave, men denne creme synes jeg, er den bedste! Vi kunne simpelthen ikke vente nok timer med at smage en kage, så på billederne har geleen ikke helt sat sig (der var vist også kommet et lidt for tykt lag på) ;-)


NB: dobbel alle mængderne op, så kan der laves en cheesecake i en stor
springform :-)

Ultimativ no-bake oreo cheesecake (8 personer, 4 forme med radius 7,5cm og højde 5,5cm, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser bund:
150g oreo kiks
45g smør

Ingredienser creme:
2 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
1-2 spsk citronsaft
0,5-1 vanillestang (kornene herfra)
1 dl creme fraiche
1 dl fløde

Ingredienser gele:
2 dl vand
200g jordbær
2 spsk sukker
2 blade husblas
Evt. den tomme vanillestang


Fremgangsmåde:
  • Smelt smør fx i mikrobølgeovn
  • Knus oreo kiksene (jeg puttede dem i en plasticpose og slog med noget hårdt på dem)
  • Bland smør og knuste kiks, og kom massen i bunden af formene
  • Sæt husblas i blød i koldt vand
  • Pisk sukker, vaniljekorn, flødeost og creme fraice til en jævn masse (pisk endelig ikke for meget, så kan den skille)
  • Smelt husblassen over vandbad, og lad det stå og køle af i 2 minutter
  • Kom lidt flødeostmasse ned til husblasen og rør hurtigt så du undgår klumper
  • Herefter kommes husblast-flødeostmassen ned til resten af flødeostmassen (evt. gennem en fin si, hvis der er lidt klumper)
  • Rør godt
  • I en anden skål piskes fløden stiv, og den vendes i flødeostemassen
  • Kom cremen ovenpå oreo-bundene, bank let mod køkkenbordet et par gange, så lufthuller undgåes, og sæt dem tilbage på køl
  • Geleen laves ved at koge vand, jordbær (eller andre bær), sukker og evt. en tom vanillestang
  • Der bulder-koges i ca. 20 minutter, og herefter sies saften
  • Udblød husblas i koldt vand
  • Efter 5 minutter kan den udblødte husblas kommes i den varme saft
  • Lad geleen stå og køle af indtil den har ca. krops temperatur
  • Herefter kan den hældes ovenpå flødeostcremen
  • Geleen er stivnet efter 3-4 timer afhængig af hvor tykt et lag der er tale om
  • Nyd kagen i godt selskab
  • Kagerne er mindst lige så gode (nærmest bedre) 1-2 dage efter den er lave :-) 




Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar