Jeg havde en rest kondenseret mælk, som skulle bruges inden det blev for gammelt. Derfor fik jeg lyst til at lave disse lækre kerne-müslibarer. De blev utrolig sprøde og lækre! Og så er de faktisk ret mættende, da de er fyldt med lækre kerner. Disse müslibarer skal helt sikkert laves igen, hvis jeg en dag står med et rest kondenseret mælk igen. Man kan sagtens gange portionen op, hvis man ønsker at lave müslibarer af en helt dåse kondenseret mælk.
Müslibarer med masse af lækre kerner
Ingredienser:
0,5 dåse kondenseret mælk
100 g glutenfri havregryn
85 g rosiner
15 g hørfrø
40 g solsikkekerner
40 g græskarkerner
5-8 g sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 120 grader over-under varme
- Kom den kondenserede mælk i en skål
- Tilsæt de resterede ingredienser, og rør det hele godt sammen
- I et ovnfast fad bekældt med bagepapir kommes den meget klistrede masse i
- Herefter presses massen helt flad med våde hænder
- Sæt fadet i ovnen og lad bage i 1 time hvis en meget hård og sprød müslibar ønskes, eller kun 30 min hvis et mere blødt resultat ønskes (husk de stivner, når de får lov at køle af)
- Når de har fået længe nok i ovnen, tages de ud
- Vent ca. 2 minutter, og herefter fjerne müslibarerne fra fadet, og de skæres derefter i ønskede størrelser
- Lad køle helt af inden de nydes
- Opbevar i en lufttæt beholder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar