Jeg elsker risotto, men det er jo lidt usundt, så derfor laver jeg ofte perlebyg-otto. Denne gang blev den simpelhen så lækker, at jeg blev nødt til at dele opskriften! Denne perlebyg-otto er super nem at lave, og så er den endda også rigtig billig at lave, hvilket jo er perfekt, når man som mig er på SU. Men ja perlebyg-ottoen smagt så lækkert, og så er den lækkert cremet og fuld af smag fra de søde champignon og det lidt bitre rucola.
Vegetar perlebyg-otto med hvide bønner (til ca. 2-3 personer)
Ingredienser:
1 rødløg2 fed hvidløg
1 spsk oliven olie
150 g perlebyg
1 dl hvidvin
ca. 3 dl kogende vand
1 grønsagsboullion terning
1 dåse baked beans (hvide bønner i tomatsovs)
100 g frossen spinat
ca. 300 g champignon
Evt. 1 håndfuld frisk rucola (kan erstattes af lidt mere spinat)
1 god håndfuld revet ost
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg
- Varm en mellemstor, tykbundet gryde med olivenolie
- Kom løg og hvidløg i, svits dem til dem i ca. 3 minutter ved middel høj varme
- Derefter tilsæt perlebyg, og de svitses i ca. 5 minutter
- Tilsæt hvidvin og rør godt i et par minutter
- Tilsæt kogende vand og boullionterningen
- Lad det koge med låg på i ca. 15-20 min (eller til perlebyg er næsten mør), hvor der røres jævntligt
- Herefter skal baked beans med deres tomatsovs kommes i gryden
- Tilsæt spinat, champignon, rucola og revet ost
- Kog det færdig i ca. 5 min, og derefter kan der smages til med salt og peber
- Nyd retten som den er i godt selskab
Ingen kommentarer:
Send en kommentar