Når jeg skal spise aftensmad alene, står den næsten altid på en grov salat og gerne helt vegetarisk (da vi får rigeligt kød herhjemme de fleste andre dage). Jeg er for tiden blevet vild med at udskifte almindelig salat med fintsnittet hvidkål eller spidskål i de fleste salater, da det smager mindst lige så godt men bare er billigere og giver mere mæthed :-) Så denne opskrift er nok mest en opfordring til at benytte helt fintsnittet kål i stedet for salat i kedelige, blandede salater. Og brug grillost (halloumi) for at få en lækker vegetarisk salat! Det smager så skønt og giver umami-smagen, som ellers kommer fra kød.
Ingredienser:
1 rød peber
1/4 agurk
1 forårsløg fintsnittet
Ca 1/4 hvidkålshoved
1/2 - 1 pakke grillost med chili
Lidt peberfrugt-chili pesto (købt) eller en hjemmelavet rød pesto
Fremgangsmåde:
Charlotte
Lidt peberfrugt-chili pesto (købt) eller en hjemmelavet rød pesto
Fremgangsmåde:
- Skær grillosten i skiver
- Kom lidt fedtstof på en lille pande, og steg grillosten herpå
- Imens skæres peberfrugt, agurk og forårsløg i passende stykker
- Snit kålen fint på et mandolinjern (kan evt. også gøres med en kniv, men sørg for kålen er meget fintsnittet)
- Bland salaten sammen, og læg den stegte grillost ovenpå
- Nyd salaten med en smule pesto
Ingen kommentarer:
Send en kommentar