søndag den 23. juni 2013

Vanille!

Søndag burde jo være store bagedag, og når man bager kager, så er vanille ofte er en meget vigtig ingrediens! Derfor kommer herunder billeder af alle de forskellige udgaver af vanille, der er i brug i vores køkkener. Selvfølgelig har vi også en helt normal vanillepulver stående, men vi bruger den nærmest aldrig, og den er ikke lige så spændende, som de fire andre ting:


Vanillestænger
disse vanillestænger er virkelig gode og smagfulde. Se her hvor de er købt. Husk at blande kornene godt med lidt sukker, så de bliver skilt ad.

Vanillepulver fra Urtekram
bruger vi i fx smoothie og andre steder hvor der lige skal krydres med lidt lækker vanille-smag. Kan også bruges steder hvor man normalt ville bruge en vanillestang men ikke lige har tid/lyst/mulighed for at bruge en vanillestang. Desuden er det en god måde at tilføje en sød smag men uden sukker. Desuden kan vanillepulver kombineres med flydende sødemiddel i en smoothie. Køb den i de fleste større supermarkeder.

Vanilje twister fra Dr. Oetker
bruger vi på samme måde som vanillepulveret. Også denne købes i større supermarkeder, og den er næsten uundværlig for os!

Hjemmelavet vanille sukker
- kom noget rørsukker (evt. alm. sukker) og kornene fra en til to vanillestænger i en lufttæt beholder
- kom også de tomme stænger i beholderen, de kan nemlig stadig afgive en masse smag til sukkeret
- næste gang du har brugt en vanillestang, kommer du den tomme stang heri, og det vil efter nogen tid blive den bedste vanillesukker!
- man kan evt. blende sukker og de tomme vanillestænger, og så vil det næsten ligne købe-vanillesukker :)


Bettina & Charlotte

3 kommentarer:

 1. Hej

  Jeg har ikke lagt til vanilje twisteren før. I hvilke supermarkeder kan den købes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er fast i sortimentet i i hvert fald Bilka, Super Brugsen, Føtex og Kvickly, og så kan den også nogen gange findes i andre supermarkeder :-) Den står ofte sammen med sukkeret osv.. Den består både af vaniljestang og vaniljekorn (og er dermed billig) men smager lige så godt som vaniljepulver, synes jeg :-)
   - Charlotte

   Slet
  2. Tak det det. Den skal jeg lige have kigget efter.

   Slet