Et godt sukkertermometer kan fås for under 100kr! Fudgen blev virkelig lækker, og den smelter virkelig på tungen! Dog har fudgen ikke den sejhed, som købe-varianten har, men det er dog til at leve med, når det nu smager så godt, som det gør!
Vanille fudge (inspiration: "Hverdagsmad med River Cottage"(bog))
Ingredienser:
300g sukker
1 dl piskefløde
1 spsk sirup (gerne mørk, jeg brugte lys, og derfor fik min fudge en lys farve)
100g smør skåret i stykker
1 tsk vanille ekstrakt (eller 1 tsk vanilleessens og kornene fra en vanillestang)
Fremgangsmåde:
- smelt sukker, fløde, sirup, smør og evt. vanillekorn blandet med lidt af sukkeret i en gryde ved lav varme mens der røres jævnligt
- ingredienserne må max fylde 1/3 af gryden, da sukkermassen bobler voldsomt op
- når sukkeren er helt smeltet (der må ikke være nogen sukkerkrystaller) skrues der højere op på komfuret, termometeret sættes i blandingen og der må IKKE røres i blandingen
- når temperaturen er 116 grader celsius (kan tage fra 5-15 minutter) tages gryden af varmen og køler af i 10 minutter
- efter 10 min. tilsættes vanille ekstrakt/vanilleessens, og der piskes med håndmikser indtil massen bliver klumpet og slipper grydens sider (kan tage fra 1 til 10 minutter - se konsistensen på billedet herunder med skeen)
- hæld massen i en form (15x22), der er beklædt med bagepapir
- lad køle i 3-4 timer hvorefter massen skæres ud i mundrette stykker
Vanille fudge (inspiration: "Hverdagsmad med River Cottage"(bog))
Ingredienser:
300g sukker
1 dl piskefløde
1 spsk sirup (gerne mørk, jeg brugte lys, og derfor fik min fudge en lys farve)
100g smør skåret i stykker
1 tsk vanille ekstrakt (eller 1 tsk vanilleessens og kornene fra en vanillestang)
Fremgangsmåde:
- smelt sukker, fløde, sirup, smør og evt. vanillekorn blandet med lidt af sukkeret i en gryde ved lav varme mens der røres jævnligt
- ingredienserne må max fylde 1/3 af gryden, da sukkermassen bobler voldsomt op
- når sukkeren er helt smeltet (der må ikke være nogen sukkerkrystaller) skrues der højere op på komfuret, termometeret sættes i blandingen og der må IKKE røres i blandingen
- når temperaturen er 116 grader celsius (kan tage fra 5-15 minutter) tages gryden af varmen og køler af i 10 minutter
- efter 10 min. tilsættes vanille ekstrakt/vanilleessens, og der piskes med håndmikser indtil massen bliver klumpet og slipper grydens sider (kan tage fra 1 til 10 minutter - se konsistensen på billedet herunder med skeen)
- hæld massen i en form (15x22), der er beklædt med bagepapir
- lad køle i 3-4 timer hvorefter massen skæres ud i mundrette stykker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar