tirsdag den 11. juni 2013

Baba ganoush, haydari og wrap-chips

Oversat til dansk er der altså opskrifter på aubergine dip, feta creme og chips lavet af wraps. Ligesom med squash, så kan jeg faktisk ikke lide aubergine i mad. Alligevel havde jeg købt en aubergine for noget tid siden (don't ask...), og nu så den altså lidt trist ud i køleskabet. Jeg kan dog nogenlunde godt lide aubergine forklædt som baba ganoush ;) Prøv det også selvom du ikke tror du kan lide aubergine! Derudover havde jeg noget feta, nogle røde snackpeber og nogle wraps. Det blev derfor til dette snack-festmåltid en aften ;) Feta cremen skal laves snart igen, det er en fantastisk dip til det her sommervejr. Udover chips dyppede vi også gulerodsstænger i de to dips, det kan klart anbefales og det mætter godt :-)


Baba ganoush
Ingredienser:
1 aubergine
2 fed hvidløg
1/2 dl yoghurt naturel
1 spsk tahin
1/4 dl olie
1/2 spsk citronsaft
1/4 tsk spidskommen
1/4 tsk stødt koriander
evt lidt røget paprika/cayennepeber 
Salt

Fremgangsmåde:
- skyl auberginen og prik den med en gaffel
- kom i ovnen sammen med hvidløgene i ca. 30min ved 200grader (eller indtil den er blød indeni)
- tag ud af ovnen og lad køle
- skær over på midten og skrab kødet ud
- put i minihakker med hvidløgene og blend
- tilsæt nu yoghurt, tahin, olie, cirtonsaft, spidskommen, koriander og evt. røget paprika
- blend godt og smag til med salt


Haydari
Ingredienser:
250g feta fra en blok (ikke det der tørre noget, der ligger i lage!)
½ dl mælk
1 rød snackpeber
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
Evt. peber og citronskal

Fremgangsmåde:
- skær feta og peberen i mindre stykker, og pres hvidløget i hvidløgspresser
- blend nu alle ingredienserne i en minihakker til cremen bliver helt glat
- smag til med peber og/eller citronskal (ikke salt, feta er rigeligt salt i forvejen)


Wrap-chips
Ingredienser:
2 wraps
Olie
Salt

Fremgangsmåde:
- klip eller skær wrapsne i trekantede stykker
- pensel dem med olie, og strø herefter salt over dem (og evt. andre krydderier!)
- bag i en 200grader varm ovn i 10 min (evt. lidt kortere)







Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar