Baba ganoush
Ingredienser:
Ingredienser:
1 aubergine
2 fed hvidløg
1/2 dl yoghurt naturel
1 spsk tahin
1/4 dl olie
1/2 spsk citronsaft
1/4 tsk spidskommen
1/4 tsk stødt koriander
evt lidt røget paprika/cayennepeber
Salt
Fremgangsmåde:
- skyl auberginen og prik den med en gaffel
- kom i ovnen sammen med hvidløgene i ca. 30min ved 200grader (eller indtil den er blød indeni)
- tag ud af ovnen og lad køle
- skær over på midten og skrab kødet ud
- put i minihakker med hvidløgene og blend
- tilsæt nu yoghurt, tahin, olie, cirtonsaft, spidskommen, koriander og evt. røget paprika
- blend godt og smag til med salt
Haydari
Ingredienser:
250g feta fra en blok (ikke det der tørre noget, der ligger i lage!)
½ dl mælk
1 rød snackpeber
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
Evt. peber og citronskal
Fremgangsmåde:
- skær feta og peberen i mindre stykker, og pres hvidløget i hvidløgspresser
- blend nu alle ingredienserne i en minihakker til cremen bliver helt glat
- smag til med peber og/eller citronskal (ikke salt, feta er rigeligt salt i forvejen)
Fremgangsmåde:
- skyl auberginen og prik den med en gaffel
- kom i ovnen sammen med hvidløgene i ca. 30min ved 200grader (eller indtil den er blød indeni)
- tag ud af ovnen og lad køle
- skær over på midten og skrab kødet ud
- put i minihakker med hvidløgene og blend
- tilsæt nu yoghurt, tahin, olie, cirtonsaft, spidskommen, koriander og evt. røget paprika
- blend godt og smag til med salt
Haydari
Ingredienser:
250g feta fra en blok (ikke det der tørre noget, der ligger i lage!)
½ dl mælk
1 rød snackpeber
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
Evt. peber og citronskal
Fremgangsmåde:
- skær feta og peberen i mindre stykker, og pres hvidløget i hvidløgspresser
- blend nu alle ingredienserne i en minihakker til cremen bliver helt glat
- smag til med peber og/eller citronskal (ikke salt, feta er rigeligt salt i forvejen)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar