Ingredienser tærtebund:
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
50 g sesamfrø
50 g rugmel (evt. grahamsmel eller andet groft mel)
125 g hvedemel
Ingredienser fyld:
2 dåser tun i vand
3 æg
250 g hytteost
75 g revet cheddarost
salt
peber
Fremgangsmåde tærtebund:
- alle ingredienserne blandes til en ensartet dej
- lad hvile en halv time i køleskab (ikke nødvendigt)
- rul dejen ud og læg i tærteformen (hvis den er for klistret eller man ikke har en kagerulle, kan man sagtens presse dejen rundt i hele formen med fingrene, det gør jeg tit)
- forbages blindt ved 200 grader i 10 min (blindt betyder at der skal lægges tørre bønner eller kikærter, som jeg gør, på dejen mens den er i ovnen, så får man den bedste tærtedej)
- kikærterne eller bønnerne fjernes og dejen bages et par minutter (hold øje med at den ikke får for lang tid!)
Fremgangsmåde fyld og tærte:
- hæld vandet fra tunen
- bland alle ingredienserne grundigt sammen og smag til med salt og peber
- hæld fyldet i den forbagte tærtebund
- bag ved 200 grader i 30 min eller indtil gylden
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar