Verdens bedste bolognese med rødvin (4 personer, inspiration: gourmand)
Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
50-75 g bacon
500 gram hakket oksekød
Ca. 490 g flåede hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré (eller 1/2 af de almindelige dåser)
1 dl kogende vand + 1/2 boullionterning (eller 1 dl okse fond)
2,5 dl rødvin
1 1/2 spsk balsamicoeddike
2 spsk oregano
1/2 tsk timian
1/2 tsk rosmarin
1 tsk salt (og evt mere under tilsmagningen)
1/2 tsk peber
Evt. 1-2 gulerødder
400g spaghetti (vi havde kun pasta skruer denne dag, hvilket også passer fint til bolognese)
Evt. et par håndfulde friskrevet parmesan
Fremgangsmåde:
Evt. 1-2 gulerødder
400g spaghetti (vi havde kun pasta skruer denne dag, hvilket også passer fint til bolognese)
Evt. et par håndfulde friskrevet parmesan
Fremgangsmåde:
- Hak løg, hvidløg og bladselleri fint
- Varm olie op i en gryde, og tilsæt nu løg, hvidløg og bladselleri, og lad det simre indtil løgene bliver gennemsigtige
- Tilføj nu finthakket bacon og lad det blive godt stegt (løgene må dog ikke få farve)
- Tilsæt så hakket oksekød og lad det brune
- Tilsæt så krydderierne og lidt salt og peber
- Herefter tilsættes flåede hakkede tomater og tomatpuré
- Bagefter tilsættes oksefond, balsamico og rødvin, og bolognesen blandes godt sammen
- Tilføj evt. 1-2 fintsnittede gulerødder
- Lad retten simre ved svag varme i ca. 1 time, sådan så rødvin og fond koger ind i retten og en del væske fordamper, så bolognesen får den rette konsistens
- Server med spaghetti, pasta skruer eller grøntsagspasta og masser af friskrevet parmesan
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar