tirsdag den 14. juli 2015

Citronkage

Så er jeg ankommet til Melbourne, for at besøge min kæreste. Det er pt vinter her, og det er derfor rigtig dejligt at være indenfor i varmen og bage, mens han er på arbejde ;-) I dag blev det til denne lækre syrlige citronkage, som er det perfekte miks af sødt og surt. De sure citroner og den søde hvide chokolade giver den perfekte kombination! Et sikkert hit :-)


Citronkage (inspiration: kagertilkaffen)
Ingredienser kage:
200 g smør (sturtemperatur)
225 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl citron saft (ca. 1,5 citron)
Citronskal fra 1 citron
100 g hvid chokolade

Ingredienser topping:
Saften fra 0,5 citron
100g hvid chokolade
Lidt citronskal til pynt


Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovn på 170 grader varmluft 
  • I en skål piskes smør, sukker og æg sammen til en let og luftig masse
  • Tilsæt derefter citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver
  • Pisk det godt sammen 
  • Slutteligt røres den grofthakkede hvide chokolade i 
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir 
  • Bag i ca. 45 minutter 
  • Mens kagen bager, presses den sidste 1/2 citron, så man kan hælde citronssaften over kagen, så snart kagen tages ud
  • Fordel herefter grofthakket hvid chokolade ud over kagen, så det smelter
  • Smør chokoladen så den bliver fordelt over hele kagen, og pynt med lidt citronskal
  • Lad kagen køle lidt af før den smages ;-) 


Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar