torsdag den 16. juli 2015

Lækre glutenfri kakao muffins {sukkerfri}

Disse meget sundere, glutenfri kakao muffins, jeg lavede for nylig, blev meget meget lækre! Den perfekte kage til en tøse-hygge aften! De er ikke syndige, men de smager syndigt og er derfor helt perfekte. Muffins'ne blev super svampet og bløde inden i. Den sukkerfri glasur sætter prikken over i'et, og den giver lige den ekstra sødme og den lidt snaskede konsistens, som jeg elsker ved kager! Den syndige konsistens ;-)


Lækre glutenfri kakao muffins {sukkerfri} (inspiration: naturbarnet, 12 muffins)
Ingredienser muffins:
0,5 dåse kokosmælk (omrystet sådan så der er tyk og flydende sammenblandet)
90 g smør (eller kokosolie)
100 g kokossukker
70 g kokosfibermel
60 g usødet kakao
1 tsk vaniljepulver
Et nip salt
4 æg (sammenpisket)
1 god håndfuld hasselnødder

Ingredienser glasur:
60 g kokossukker
30-50 g usødet kakaopulver
5 spsk kogende vand


Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovn på 180 grader over-under varme
  • I en lille gryde smeltes kokosmælk og smør 
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser sammen 
  • Tilsæt det smeltede smør og kokosmælk til skålen
  • Dernæst tilsættes de sammenpiskede æg
  • Slutteligt tilsættes de grofthakkede hasselnødder
  • Fordel dejen i 12 muffins forme, og bag dem i ca. 15 min (du kan teste de er færdige ved at stikke en tandstik i og ingenting hænger på)
  • Lad dem køle lidt af inden glasuren laves 
  • Glasuren laves ved at blande kokossukker, kakaopulver og kogende vand
  • Rør massen ensformig, og fordel derefter glasuren på de 12 muffins



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar